Αρσέν Βενγκέρ στο BBC: Για την Άρσεναλ απέρριψα Ρεάλ, Μπάγερν, Γιουβέντους, Αγγλία, Γαλλία

File Photo Ο Αρσέν Βενγκέρ, προπονητής της Άρσεναλ επί 22 χρόνια EPA, RUI VIEIRA




Ο Aρσέν Βενγκέρ μίλησε στο BBC Sport για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Ο 70χρονος Αλσατός, εντάχθηκε στην Άρσεναλ τον Οκτώβριο του 1996 και έμεινε στον σύλλογο του Λονδίνου για 22 χρόνια, οδηγώντας τους «κανονιέρηδες» σε τρεις τίτλους της Premier League και σ΄ ένα ρεκόρ επτά Κυπέλλων. Δημιούργησε επίσης Ιστορία, όταν η Αρσεναλ ολοκλήρωσε αήττητη τη σεζόν 2003-04, κατακτώντας Φυσικά το πρωτάθλημα.

Από τότε που έφυγε από το Emirates Stadium, ανέλαβε ρόλο στην FIFA, επιβλέποντας την παγκόσμια ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Μιλώντας για το παρελθόν τόνισε:

«Η Άρσεναλ είναι η αγάπη της ζωής μου. Έδωσα 22 χρόνια της ζωής μου στον σύλλογο. Έχυσα πολύ ιδρώτα για να επιστρέψω τα χρήματα στο γήπεδο και να δημιουργήσω μια ατμόσφαιρα και υποδομή για να επιτρέψω σε αυτόν τον σύλλογο να επενδύσει στο μέλλον. Είμαι λίγο σαν ένας άνδρας που έχει τελειώσει μια σχέση και δεν έχει πλέον καμία επαφή με τα παιδιά του, αλλά τα αγαπά ακόμα. Δεν έχω επιστρέψει στο γήπεδο από τότε που έφυγα τον Μάιο του 2018. Έχω επιλέξει να κρατήσω απόσταση. Όχι συναισθηματικά, απλά σωματικά. Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να μην σε βλέπουν ως σκιά. Μπορεί να φαίνεται ότι προσπαθείς ακόμα να επηρεάσεις τα πράγματα. Ένιωσα ότι το καλύτερο που έπρεπε να κάνω είναι να αποκοπώ».

  • Ως προπονητής στην Άρσεναλ , αναφέρει το BBC, απέρριψε προτάσεις από τη Ρεάλ Μαδρίτης δύο φορές, τη Μπάγερν, τη Γιουβέντους, την Παρί ΣΖ, τη Γαλλία, την Αγγλία και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Σίγουρα ήμουν πιο κοντά στην Ρεάλ Μαδρίτης, γιατί δεν γνωρίζετε πολλούς ανθρώπους που την απέρριψαν δύο φορές. Είπα στον εαυτό μου, ότι εάν επρόκειτο να αναλάβω την πρόκληση της διαχείρισης της Άρσεναλ , θα πήγαινα μέχρι το τέλος», αποκάλυψε ο Βενγκέρ, ο οποίος μιλώντας για το παρόν, τόνισε:

«Εξακολουθώ να ξυπνάω και να ακολουθώ ίδια ρουτίνα όπως όταν προπονούσα, συμπεριλαμβανομένων δύο ωρών στο γυμναστήριο κάθε ημέρα, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Ο αθλητισμός είναι σαν να βουρτσίζετε τα δόντια σας. Εάν το κάνετε μία φορά την εβδομάδα δεν είναι πολύ αποτελεσματικό, αλλά εάν το κάνετε κάθε ημέρα είναι πιο αποτελεσματικό. Το μόνο που βλέπω είναι το ποδόσφαιρο. Το πρωί βλέπω τα παιχνίδια που έγιναν το προηγούμενο βράδυ. Είναι το πάθος μου. Όταν γεννηθείς, το πρώτο ένστικτό σου είναι να επιβιώσεις. Τότε πρέπει να βρεις το νόημα της ζωής σου. Η ζωή μου είναι ποδόσφαιρο. Ο Αρτέτα έχει τα συστατικά για να είναι ένας πολύ καλός προπονητής, αλλά πολλοί από τους πρώην παίκτες μου είχαν αυτά τα συστατικά. Πρέπει να τους δώσουμε χρόνο, να τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους με τον τρόπο που θέλουν να το κάνουν. Είναι έξυπνος, έχει μεγάλο πάθος και ισχυρό χαρακτήρα. Και πιστεύω ότι περιβάλλει τον εαυτό του με τους σωστούς ανθρώπους».

  • Ο Αρσέν Βενγκέρ είναι από τους μεγάλους υποστηρικτές του VAR: «Πρώτα απ’ όλα, να αναρωτηθούμε: είναι αποτελεσματικό το VAR;

Όταν κοιτάτε τα στατιστικά, οι κριτικές δείχνουν ότι έχουν μετακινηθεί από το 84% των σωστών αποφάσεων στο 95%. Είναι ένα σύστημα πάνω από τις απόψεις μας. Το δεύτερο είναι ότι καταπολεμά τη διαφθορά, επειδή ένας άνθρωπος δεν μπορεί μόνος του να επηρεάσει μια απόφαση. Για εμένα, αυτό είναι κάτι σημαντικό γιατί αυτό δεν συνέβαινε πάντα. Ναι, μερικές φορές μπορεί να είναι αργό, αλλά πιστεύω ότι αν το αφαιρέσουμε, οι άνθρωποι θα το ήθελαν πίσω», πρόσθεσε ενώ σχετικά με τον ρατσισμό είπε:

  • «Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τον ρατσισμό και πιστεύω ότι ο αθλητισμός, και ειδικά το ποδόσφαιρο, έχει τεράστια ευθύνη, να δείξει πώς μπορούμε να ζήσουμε μαζί, να μοιραστούμε αυτό που αγαπάμε. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε τον ρατσισμό στις εξέδρες. Πρέπει να το τιμωρήσουμε αυτό. Πώς; Δεν έχουμε βρει ακόμα τη σωστή απάντηση. Πιστεύω ότι υπάρχουν κάμερες για να αναγνωρίζουν τους ανθρώπους που το κάνουν και να τους απαγορεύουν την είσοδο στα γήπεδα για όλη τους τη ζωή».

Τέλος, αναφερόμενος στο μέλλον, ο Βενγκέρ, σχολίασε: «Πιστεύω ότι πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι πιο γρήγορο, πιο θεαματικό και πιο ενδιαφέρον. Θέλω να δώσω σε όλους τις ίδιες ευκαιρίες. Στην Ευρώπη, βρισκόμαστε σε μια φούσκα. Υπάρχουν χώρες όπου τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση να προπονηθούν και δεν υπάρχει υποδομή. Θέλω να δημιουργήσω ένα διαδικτυακό πρόγραμμα στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι. Θα αναφέρει λεπτομερώς τι πρέπει να μαθαίνει το παιδί σε ποια ηλικία, πόσο συχνά να προπονείται, πότε να αυξάνει τη δυσκολία της άσκησης.

Όσον αφορά στο ποδόσφαιρο γυναικών, η συμμετοχή και η ανταπόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πάντα υψηλή αλλά εκτός του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι πολύ ελάχιστη. Δεν αρκεί να επενδύσουμε μεγάλα ποσά, να πληρώνουμε καλούς μισθούς για τα κορίτσια και να αφιερώσουν τη ζωή τους για να είναι ποδοσφαιρίστριες. Γι ‘αυτό πρέπει να αναπτύξουμε την ποιότητα του παιχνιδιού. Χρειαζόμαστε επίσης την ανάπτυξη των υποδομών, διότι προς το παρόν τα γήπεδα που παίζουν οι ομάδες των ανδρών είναι πλήρως «απασχολημένα» τα Σαββατοκύριακα, οπότε εάν το γυναικείο ποδόσφαιρο αναπτυχθεί όσο θέλουμε, θα πρέπει να χτίσουμε νέα γήπεδα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Μπαπέ ή Χάαλαντ οι στόχοι της Ρεάλ Μαδρίτης για το καλοκαίρι του 2021

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: