Αρχισε η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά Σταϊκούρα [live]

File photo: H αίθουσα της ελληνικής Βουλής ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ μέσω ΚΥΠΕ




Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για το πτωχευτικό νομοσχέδιο.

Η διαδικασία άνοιξε με την τοποθέτηση της Εφης Αχτσιόγλου και του Πάνου Σκουρλέτη από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην συνέχεια θα απαντήσει από την πλευρά της κυβέρνησης ο κ. Σταϊκούρας.

Η τοποθέτηση της Αχτσιόγλου

Πρώτη στο βήμα ανέβηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους, για διεύρυνση των ανισοτήτων που οδηγούν σε κοινωνικό οικονομικό αδιέξοδο. Ιδίως για το πτωχευτικό νομοσχέδιο, η κ. Αχτσιόγλου το χαρακτήρισε “χαριστική βολή” σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και επαγγελματίες, “χαριστική βολή” την ώρα που οι πολίτες βιώνουν πρωτοφανή ανασφάλεια.

“Κύριε Σταϊκούρα, αυτή η πρόταση μομφής είναι από την ίδια την κοινωνία την οποία αγνοείτε. Φέρατε ένα νομοσχέδιο με το οποίο πτωχεύουν οι πάντες, φέρατε ένα νομοσχέδιο οριζόντιας φτωχοποίησης. Φέρατε ένα νομοσχέδιο που καταργεί οριζόντια και οριστικά την προστασία της πρώτης κατοικίας, την προστασία που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο διατηρήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις”, είπε η Έφη Αχτσιόγλου που κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι φέρνει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που παραδίδει την αρμοδιότητα της λύσης του προβλήματος, αποκλειστικά στις τράπεζες που θα έχουν την απόλυτη ελευθερία αν θα ρυθμίσουν ή δεν θα ρυθμίσουν οφειλές. “Αυτό το νομοσχέδιο είναι πρόκληση και είναι ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση ότι επιχειρείτε να το παρουσιάσετε ως δεύτερη ευκαιρία ενώ δίνετε τη χαριστική βολή στην ελληνική κοινωνία”, είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Στον πρώτο κύκλο ομιλητών από την ΝΔ είναι οι Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Σταυρος Καλαφάτης και Μάκης Βορίδης.

Το «παρών» στην έναρξη της συζήτησης δίνει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ενώ στις 7 το απόγευμα προσήλθε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της συζήτησης οι πολιτικοί αρχηγοί θα τοποθετηθούν το απόγευμα της Κυριακής, με αντίστροφη σειρά ώστε η συζήτηση να λήξει με την ομιλία του πρωθυπουργού και περίπου στις 8 να ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορίας.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: