Αυτοματαίωση και υποδούληση: Ως απάντηση στην πρώην Πρώτη Κυρία κ. Ανδρούλλα Βασιλείου

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΡΦΙΤΗ

Στην μεταπολεμική Κύπρο αναπτύχθηκε και δρα εμφανώς, αλλά και υπογείως, μια σχολή σκέψης και δράσης και ένα συνεχώς διευρυνόμενο κύκλωμα που δημιουργεί και καλλιεργεί στον Κυπριακό Ελληνισμό πολλαπλά σύνδρομα ηττοπάθειας αλλά και βάναυσες ενοχές ότι:

Για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τη συνεχιζόμενη κατοχή της μισής πατρίδας μας από τις ορδές του Αττίλα, φταίνε πρωτίστως και αποκλειστικά οι Έλληνες Κύπριοι που καταπίεζαν, δολοφονούσαν και ατίμαζαν τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες τους από το 1960 και εντεύθεν.

Υπερτονίζουν ή και διαστρεβλώνουν γεγονότα και καταστάσεις, προβάλλοντάς τα μονομερώς, ενώ ταυτόχρονα παρασιωπούν με περισσή μαεστρία και επιμέλεια τις βιαιοπραγίες, τους τραμπουκισμούς και τις προβοκάτσιες των τ/κ και των τούρκων πατρώνων τους κατά τα τραγικά γεγονότα του 1963 – 64 και του 1967.

Οι αυτόκλητοι υπερασπιστές των τ/κ συμπατριωτών μας και των τουρκικών ισχυρισμών και των προπαγανδιστικών τουρκικών προϊόντων, υποστηρίζουν την άποψη ότι για όσα τραγικά έγιναν στους χειρισμούς της Κυπριακής διένεξης και τα οποία οδήγησαν στο σημερινό απαράδεκτο status quo  φταίνε κυρίως οι «ανένδοτες και απορριπτικές πολιτικές των Ε/Κ  και οι σοβινιστικές συμπεριφορές τους που δεν επέτρεψαν μέχρι σήμερα την επίτευξη συμφωνίας του χρονίζοντος Κυπριακού προβλήματος.

  • Παραβλέπουν όμως και παρασιωπούν το γεγονός ότι την Κυπριακή Δημοκρατία διακυβέρνησαν σημαντικές προσωπικότητες της «μετριοπαθούς» πολιτικής, όπως ο Γλαύκος Κληρίδης, ο Γιώργος Βασιλείου και ο Δημήτρης Χριστόφιας ή εκπροσώπησαν στις αλλεπάλληλες φάσεις των διακοινοτικών συνομιλιών πρωτοκλασάτα στελέχη της ούτω καλούμενης «ενδοτικής σχολής» όπως οι Νίκος Ρολάνδης, Μιχάλης Παπαπέτρου, Αλέκος Μαρκίδης κ.α.

Μια από τις εκπροσώπους της σχολής σκέψης που θέλει και επιδιώκει να παρουσιάζει την ε/κ πλευρά ως την οιονεί ένοχη για όλα τα δεινά του Κυπριακού λαού στο σύνολό του και ως την κύρια υπαίτια για την αποτυχία επίλυσης του Κυπριακού, είναι η κ. Αντρούλλα Βασιλείου, πρώην Πρώτη Κυρία της Κύπρου, πρώην Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας, Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, πρώην Βουλευτής Λευκωσίας και νυν εκπρόσωπος των Ελληνοκυπρίων στη Δικοινοτική Επιτροπή για τον Πολιτισμό.

Η κ. Αντρούλλα Βασιλείου, σε πρόσφατη ανάρτησή της στα Μ.Κ.Δ. επέκρινε δριμύτατα τον Υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Νουρή, ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια πάρκου αγνοουμένου  στο χωριό του Τόχνη της Επαρχίας Λάρνακας, ανταποκρινόμενος σε σχετική έκκληση του κοινοτάρχη του χωριού και της οικογένειας του αγνοουμένου της Κυπριακής τραγωδίας Μηνά Αντωνίου.

Η κ. Βασιλείου εστίασε την αντίδρασή της στο γεγονός ότι στο ίδιο χωριό, ανεγκέφαλοι και εγκληματίες ε/κ «συμπατριώτες» μας εκτέλεσαν εν ψυχρώ δεκάδες τ/κ αμάχους, γυναίκες και παιδιά.

Με την δήλωσή της αυτή, αλλά και με την επιχειρηματολογία που ανέπτυξε, η πρώην Πρώτη Κυρία της Κύπρου διέγραψε τα εγκλήματα βιασμών, δολοφονιών, βιαιοπραγιών και άλλων εγκληματικών ενεργειών τις οποίες οι τούρκοι διέπραξαν στην πατρίδα μας κατά την τουρκική εισβολή, πολλές φορές με τη σύμπραξη ή και την συνέργεια τ/κ εξτρεμιστικών στοιχείων.

  • Με τη στάση της αυτή, αλλά και με τη φιλοσοφία που διέπει τους συλλογισμούς, την κρίση και τις ενέργειές της, αξίζει κάποιος να διερωτηθεί με ποιο σθένος και με ποια βάση η κυρία Βασιλείου προασπίστηκε και υπεραμύνθηκε των συμφερόντων των ε/κ συμπατριωτών μας μέσα από τα υψηλά αξιώματα που της εμπιστεύτηκε η Κυπριακή Δημοκρατία και μάλιστα σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο.

Αγνοεί όμως η κ. Αντρούλλα Βασιλείου ότι τέτοιες δηλώσεις και συμπεριφορές δίνουν ατράνταχτο άλλοθι στους τουρκικούς ισχυρισμούς που θεμελιώνουν το επιχείρημα ότι οι δύο κοινότητες δεν μπορούν να ζήσουν μαζί, αλλά πλάϊ – πλάϊ ,  όπως μονίμως ισχυριζόταν και ο πολύς  τ/κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς.

Παραβλέπει επίσης η πρώην πρώτη κυρία της Κύπρου ότι τέτοιες νοοτροπίες και στάσεις το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να απονευρώνουν τον Κυπριακό Ελληνισμό και να τον παρουσιάζουν ως μια αγέλη λύκων που μοναδικό μέλημά τους ήταν να κατασπαράζουν τα αθώα τ/κ πρόβατα (poor turks κατά τους Άγγλους!)

Δεν κατανοεί η πρώην Ευρωπαία Επίτροπος ότι το μόνο που επιτυγχάνει είναι να βάζει νερό στο μύλο της τουρκικής προπαγάνδας και να ενισχύει τα θεμέλεια οικοδόμησης ξεχωριστής «συμβίωσης» των δύο κοινοτήτων.

  • Εκτός και εάν η κ. Αντρούλλα Βασιλείου ( η Αντρούλλα κι εγώ κατά τον σύζυγό της Γιώργο Βασιλείου) θέλει και επιδιώκει με αυτές τις τοποθετήσεις της να δημιουργήσει και ενισχύσει το πολιτικό της προφίλ για τη διεκδίκηση της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας  ή για την Ομοσπονδιακή Προεδρία σε περίπτωση προγενέστερης επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος.

Οποιεσδήποτε όμως και αν είναι οι επιδιώξεις της, καλά θα κάνει να προσέχει τις θέσεις, τις απόψεις και τις δημόσιες δηλώσεις της που υποσκάπτουν και τραυματίζουν συνθέμελα τους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού για δικαίωση και απελευθέρωση.

Λίγη σεμνότητα και σοβαρότητα δεν βλάπτει κυρία Βασιλείου!


Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΚΥΚΕΜ
30/9/2020

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Η πολιτική του κατευνασμού με υπογραφή Λευκωσίας και Αθήνας: Η Ε.Ε. της Μέρκελ και του φίλου της Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: