Να δεχθεί το Βερολίνο άμεσα πρόσφυγες από Ελλάδα ζητεί και η Ευαγγελική Εκκλησία Γερμανίας

Πρόσφυγες και μετανάστες περιμένουν να παραλάβουν λίγο φαγητό, φρούτα καιι νερό από υπαλλήλους ΜΚΟ και εργολάβους με εντολή του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, κοντά στον κατεστραμμένο από πυρκαγιά καταυλισμό της Μόριας, Λέσβος, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Γερμανία (EKD) Χάινριχ Μπέντφορντ-Στρομ καλεί τη γερμανική προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να βρει χωρίς καθυστέρηση μια ευρωπαϊκή λύση για τη κατανομή των αιτούντων άσυλο στις χώρες υποδοχής.

«Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, η Γερμανία πρέπει να προχωρήσει με τις χώρες που είναι διατεθειμένες. Η Ευρώπη δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε μια κοινή πορεία στην πολιτική για τους πρόσφυγες», τόνισε ο Μπέντφορντ-Στροχμ σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της “Passauer Neue Presse”, με αφορμή την πυρκαγιά στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας στο ελληνικό νησί της Λέσβου.

«Γι ‘αυτό πρέπει τώρα να δράσουμε γρήγορα. Εάν η Ευρώπη επικαλείται κοινές βασικές χριστιανικές αξίες, τότε η απομόνωση ανθρώπων που έχουν ανάγκη βρίσκεται σε καταφανή αντίφαση με αυτές. Οι Προτεστάντες επίσκοποι έχουν ζητήσει από τον ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών να σταματήσει πλέον να αντιτάσσεται στις προσφορές των ομοσπονδιακών κρατιδίων και των Δήμων να δεχτούν πρόσφυγες από τους ελληνικούς καταυλισμούς. Αυτό είναι τώρα ακόμα πιο επιτακτικά απαραίτητο από ποτέ», τόνισε ο  πρόεδρος της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας (EKD) Μπέντφορντ-Στροχμ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Γαλλογερμανική πρωτοβουλία για υποδοχή ανήλικων από τη Μόρια ανακοίνωσε η Μέρκελ

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: