Ίχνος μετάνοιας από Ερντογάν: Η ΕΕ οφείλει να αποτρέψει τα βήματα της Ελλάδας, φέρεται να είπε στον Μισέλ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Photo via Twitter, T.C. Cumhurbaşkanlığı @tcbestepe




Η ΕΕ οφείλει να αποτρέψει τα βήματα της Ελλάδας και κάποιων χωρών μελών της ΕΕ που αυξάνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, φέρεται να είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Σε ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος με τον Σαρλ Μισέλ συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν είπε στον Σαρλ Μισέλ ότι “η ΕΕ οφείλει να αποτρέψει τα βήματα της Ελλάδας και κάποιων χωρών της ΕΕ που αυξάνουν την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο”.

  • Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι “οι προκλητικές δηλώσεις και βήματα των Ευρωπαίων πολιτικών στα περιφερειακά ζητήματα δεν βοηθούν στη λύση” και πως “η στάση που θα επιδείξει η ΕΕ στην ανατολική Μεσόγειο θα αποτελέσει τεστ ειλικρίνειας για το διεθνές δίκαιο και την περιφερειακή ειρήνη”.

Απηύθυνε επίσης έκκληση, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, όπως “η ΕΕ και τα κράτη μέλη τηρήσουν στάση δίκαιη και αντικειμενική απέναντι σε όλα τα περιφερειακά ζητήματα και κυρίως την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα”.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Γενί Σαφάκ: Συνεδριάζει το υπουργικό στην Τουρκία υπό τον Ερντογάν για Ανατολική Μεσόγειο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: