Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες συνδικάτων, ΠΑΜΕ και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης . Photo via @amna_news




Ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 8.30 βράδυ οι πορείες των συνδικάτων, του ΠΑΜΕ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ μικρή ομάδα διαδηλωτών παρέμεινε για λίγη ώρα στην πλατεία Σιντριβανίου.

Νωρίτερα, όλοι οι υπόλοιποι διαδηλωτές, αφού πέρασαν μπροστά από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού Κωνστατίνυ Μητσοτάκη, στο πλάσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, κατέληξαν στην Καμάρα και στην οδό Εγνατία, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, αντίστοιχα, όπου διαλύθηκαν.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ στη συγκέντρωση σωματείων μίλησαν οι πρόεδροι της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ Γιάννης Παϊδάς και Μιχάλης Γιαννάκος.
Μέχρι αυτή την ώρα αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο ύψος της οδού Εθνικής Αμύνης και σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στ. Τζ.,Φ.Γρ.
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προγραμμτισμένες πορείες από συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία εργαζομένων, κινήσεις πολιτών, φοιτητές, συλλογικότητες κ.α, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ, όπου πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε διαφορετικά σημεία (άγαλμα Βενιζέλου, Πλατεία ΧΑΝΘ, Καμάρα, Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην νέα παραλία) και στη συνέχεια άρχισαν να κινούνται προς το συνεδριακό κέντρο, γύρω από το οποίο έχουν σχηματστεί, όπως κάθε χρόνο, οδοφράγματα από κλούβες της Αστυνομίας. Ταυτόχρονα, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί κυρίως σε κάθετους δρόμους, ενώ η αστυνομική επιχείρηση συντονίζεται από ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Νωρίτερα, η Τροχαία πραγματοποίησε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με αποκλεισμούς δρόμων στο ιστορικό κέντρο της πόλης και γύρω απ΄αυτό, ενώ για την επίβλεψη των αστυνομικών μέτρων έχουν οριστεί δύο εισαγγελείς από την τοπική Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Τα συλλαλητήρια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου, με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, ΕΔΟΘ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΚΕΕΡΦΑ, ΟΚΔΕ και φοιτητών) ενώ λίγο αργότερα συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, στην πλατεία ΧΑΝΘ. Στην Καμάρα έγινε συγκέντρωση από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στο Λευκό Πύργο, από ομάδες και σύλλογοι που εναντιώνονται στα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ άλλη μια συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με μάσκες, με πανό εκατοντάδες πολίτες διαδηλώνουν μεταξύ άλλων υπέρ της προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων και της υγειονομικής ασφάλειας των πολιτών με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, που διεξάγεται αντί της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με το ethnos.gr oι διαδηλώσεις ξεκίνησαν από πέντε διαφορετικά σημεία της πόλης και συγκεκριμένα από το άγαλμα Ελ. Βενιζέλου, την Πλατεία ΧΑΝΘ, την Καμάρα, τον Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην νέα παραλία. Ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις ενώ το κέντρο της Θεσσαλονίκης έκλεισε από νωρίς το απόγευμα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.
Από το άγαλμα Ελ. Βενιζέλου ξεκίνησε η πορεία της ΑΔΕΔΥ (όπου θα συμμετάσχουν -μεταξύ άλλων- ΕΔΟΘ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΚΕΕΡΦΑ, ΟΚΔΕ, φοιτητές) ενώ στην πλατεία ΧΑΝΘ είναι συγκεντρωμένοι τα μέλη του ΠΑΜΕ Oργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου είναι συγκεντρωμένες στην Καμάρα.

Στον Λευκό Πύργο έχουν συγκεντρωθούν ομάδες και σύλλογοι που εναντιώνονται στα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ, στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου έχουν συγκεντρωθεί οπαδοί του Ηλία Κασιδιάρη όπου ο τελευταίος θα πραγματοποιήσει ομιλία. Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έδωσε το παρόν και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα άλλα κόμματα», τόνισε σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ σε λίγο.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ethnos.gr και άλλες πηγές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: