Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού και στην Αττική: “Άνοιξαν οι ουρανοί” σε Πάτρα, Αργοστόλι [video]

FILE PHOTO: Έντονη βροχόπτωση. ΑΠΕ – ΜΠΕ




Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες σε αρκετές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, ενώ από νωρίτερα το μεσημέρι ισχυρότατες βροχοπτώσεις έχουν εκδηλωθεί σε Πάτρα,  Ναύπακτο, Μεσολόγγι και ευρύτερα στη δυτική Ελλάδα.

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το εν ισχύι έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με Α.Α. 21/2020, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία έως εξής:

Τη νύχτα της Δευτέρας και τις πρωινές ώρες της Τρίτης (29-09-2020) τα έντονα φαινόμενα είναι πιθανό να επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Πού θα βρέξει
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά, οι οποίες  θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα.

Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν στα δυτικά, ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια και πιθανώς στις Βόρειες Κυκλάδες. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ υπάρχει πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις. Οι βροχές μετά το απόγευμα θα σταματήσουν, ενώ θα επηρεάσουν πρόσκαιρα έως τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

“Πνίγηκε η Πάτρα” – πλημμύρες σε Ναύπατο και Μεσολόγγι

Στο Μεσολόγγι και στον δήμο Ναυπακτίας καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες έπληξαν σήμερα το απόγευμα κυρίως την νότια Αιτωλοακαρνανία.

Ειδικότερα, περισσότερες από 50 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου, για την απάντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια, λόγω των πλημμυρών.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις πλημμύρες, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, «η πόλη μας επλήγη από έντονο καιρικό φαινόμενο, ενώ παράλληλα υπήρξαν αντλιοστάσια, που σημειωτέον δεν τα έχουμε παραλάβει ακόμα, τα οποία δεν λειτούργησαν πλήρως».

«Εμείς», συνέχισε ο δήμαρχος, «τρέξαμε να αποκαταστήσουμε την πλήρη λειτουργία των αντλιοστασίων» ενώ όπως πρόσθεσε, «τόσο ο δήμος, όσο και η Περιφέρεια, είχαμε κάνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα αρκετά καλή δουλειά στον καθαρισμό ρεμάτων και φρεατίων».

Όσον αφορά στο δήμο Ναυπακτίας, η πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 15 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων στην Ναύπακτο και το Αντίρριο.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Νίκος Νικολόπουλος, «από τις έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκληθεί καταπτώσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ορεινής Ναυπακτίας και συγκεκριμένα στις δημοτικές ενότητες Αποδοτίας και Πυλήνης». Παράλληλα, επεσήμανε ότι «μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας εργάζονται συνεχώς, τόσο στο Μεσολόγγι, όσο και στον δήμο Ναυπακτίας, για την αποκατάσταση των προβλημάτων».

Δείτε το βίντεο από την βροχόπτωση στο Μεσολόγγι:

Όπως μεταδίδει το Patrastimes.gr νέα σφοδρή βροχόπτωση πλήττει αυτή την ώρα την Πάτρα και γενικότερα την Δυτική Ελλάδα.

Στην Αχαική πρωτεύουσα οι καταιγίδα είναι ισχυρή, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου και της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Eικόνα από την ώρα των ισχυρών βροχοπτώσεων στην Πάτρα. photo: via Patrastimes/on Air News.gr

Έντονη βροχόπτωση πλήττει εδώ και περίπου μια ώρα το Αργοστόλι, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το γνωστό σημείο της παραλιακής, την ώρα που οι κάτοικοι μετρούν ακόμα τις πληγές τους από την κακοκαιρία «Ιανός».

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν από τοπικά μέσα, δείχνουν το Αργοστόλι να έχει στην κυριολεξία «βυθιστεί».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή Η. Κάνιστρα/Patrastimes.gr
Πάτρα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Πάλι στην ανηφόρα: Άλλα 269 κρούσματα σε 24 ώρες και 4 νεκροί στην Ελλάδα: Στους 73 οι διασωληνωμένοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: