Αίγυπτος: Ο πρόεδρος Σίσι επανέλαβε την υποστήριξή του στη συμφωνία Ισραήλ – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

File Photo O πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης μεταξύ Ιορδανίας, Αιγύπτου και Ιράκ στο Αμμάν της Ιορδανίας, 25 Αυγούστου 2020. EPA/ROYAL HASHEMITE COURT μέσω ΚΥΠΕ




Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι επανέλαβε σήμερα, αφού συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, την υποστήριξή του στη συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Σίσι υποστηρίζει «κάθε εξέλιξη για να έρθει η ειρήνη στην περιοχή με τρόπο που να προστατεύονται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων», σύμφωνα με ανακοίνωση της αιγυπτιακής προεδρίας, στην οποία διευκρινίζεται πως ο πρόεδρος είχε επιμείνει στην ανάγκη «να επιτραπεί η εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους (για τους Παλαιστινίους) και να διασφαλισθεί η ασφάλεια του Ισραήλ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία ανάμεσα στα Εμιράτα και το Ισραήλ είναι «ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Εξάλλου ο αιγύπτιος πρόεδρος προειδοποίησε εναντίον οποιασδήποτε «μονομερούς απόφασης» εκ μέρους του Ισραήλ, όπως η προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ ανακοίνωσαν στις 13 Αυγούστου μια συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεών τους. Τα Εμιράτα έγιναν έτσι η πρώτη χώρα του Κόλπου που εγκαθιδρύει σχέσεις με το εβραϊκό κράτος και η τρίτη του αραβικού κόσμου, μετά την Αίγυπτο το 1979 και την Ιορδανία το 1994.
Η συμφωνία εξομάλυνσης προβλέπει, σύμφωνα με τα Εμιράτα, την αναστολή από το Ισραήλ της προσάρτησης εδαφών που κατέχει στη Δυτική Όχθη, όμως ο Νετανιάχου έσπευσε να δηλώσει πως δεν πρόκειται παρά για προσωρινή αναστολή.

 

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΑ
Κάιρο, Αίγυπτος

O Νετανιάχου ανακοίνωσε απ’ ευθείας πτήσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και τα Εμιράτα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: