Δώδεκα θα είναι τελικά οι υποψήφιοι ψευδοπρόεδροι στα κατεχόμενα: Οι 8 ανεξάρτητοι

Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θα είναι ξανά υποψήφιος για την ψευδοπροεδρία Φιλελεύθερος




Με μάσκα, κοινωνική απόσταση και συνοδευόμενοι από τις συζύγους τις ψευδοϋποψηφιότητές τους κατέθεσαν μέχρι στιγμής στα κατεχόμενα για τις ψευδοπροεδρικές «εκλογές» οι Μουσταφά Ακιντζί, Ερσίν Τατάρ και Τουφάν Ερχιουρμάν.

Το κατοχικό «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι υποψηφιότητες τελικά είναι 12 και όχι 9 όπως είχε ανακοινώσει χθες το μεσημέρι, αφού ραντεβού ζήτησαν και έλαβαν για να υποβάλλουν την υποψηφιότητάς τους άλλοι 3 ανεξάρτητοι υποψήφιοι, Αλί Σανατκάρ, Μουσταφά Ουλάς και Αχμέτ Μποράν

Έτσι, από τους 12 υποψήφιους των ψευδοεκλογών οι 4 είναι κομματικοί: Ερσίν Τατάρ εκ μέρους του ΚΕΕ, Τουφάν Ερχιουρμάν εκ μέρους του ΡΤΚ, Ερχάν Αρικλί εκ μέρους του κόμματος Αναγέννησης και ο υποψήφιος του κόμματος Εθνικιστικής Δημοκρατίας, Φουάτ Τουρκόζ Τσινέρ. Οι υπόλοιποι 8 είναι ανεξάρτητοι.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων γίνεται με ραντεβού και τουλάχιστον μισή ώρα κενό μεταξύ τους, θα ολοκληρωθεί σήμερα γύρω στις 14.30 και θα ανακοινωθεί ο προσωρινός κατάλογος με τα ονόματα. Επισήμως θα ανακοινωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου και η «προεκλογική εκστρατεία» επίσημα ξεκινά από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από το ΚΥΠΕ

Λευκωσία / Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Στην Κύπρο ο Ρώσος ΥΠΕΞ: Προγραμματισμένη επίσκεψη σε κρίσιμη χρονική συγκυρία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: