Δεν του βγήκε του Μπακογιάννη ο Μεγάλος Περίπατος: «Πάμε για κάτι καινούριο το 2021»

File photo: Συνεργεία του Δήμου της Αθήνας πραγματοποιούν εργασίες στην Πλατεία Συντάγματος , Τρίτη 30 Ιουνίου 2020. Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του δήμου της Αθήνας στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος , τοποθετόντας ζαρντινιερες με φυτα και δένδρα και παγκάκια. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης παραδέχθηκε πως ο Μεγάλος Περίπατος «βγήκε και δεν βγήκε» και προανήγγειλε νέα έργα μεγάλης κλίμακας στον ίδιο άξονα, που θα ξεκινήσουν το 2021.

«Ξεχάστε την Πανεπιστημίου όπως την ξέρατε. Πάμε για κάτι καινούριο»,  δήλωσε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, όπου μίλησε για ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση και για επόμενη φάση που θα περιλαμβάνει τα μόνιμα έργα (τα οποία θα αρχίσουν μέσα στο 2021).

«Έχω φάει πάρα πολύ “ξύλο” για τον Μεγάλο Περίπατο», επανέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων που, πάντως, υπό το βάρος των αντιδράσεων για το βιαστικό και το πρόχειρο της παρέμβασης στην Πανεπιστημίου, βγήκε να δικαιολογηθεί υποστηρίζοντας ότι τοπ έργο το κόστος του οποίου άγγιξε τα 2 εκατ. ευρώ, ήταν ένα έργο πιλοτικό και προσωρινό, «ώστε να δούμε», όπως είπε, «πώς θα λειτουργήσει».

«Ο Μεγάλος Περίπατος βγήκε και δεν βγήκε. Αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση. Αλλά αυτή ήταν και η λογική του έργου. Ήταν να ‘τρέξεις’ μια προσαρμογή, μια προσομοίωση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων, προαναγγέλλοντας νέες αλλαγές στην Πανεπιστημίου.

«Θα γίνει μια νέα διαμόρφωση ολόκληρης της Πανεπιστημίου. Καινούργια πεζοδρόμια, καινούργια όλα! Ξεχάστε την Πανεπιστημίου που ξέρετε. […] Πάμε να αλλάξουμε την πόλη. Αυτό είναι το έργο που θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα» πρόσθεσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ, Έθνος, news247.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

“Στενεύει” ο Μεγάλος Περίπατος: Επιπλέον μία λωρίδα για τα ΙΧ στην οδό Πανεπιστημίου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal