Το άγχος για προπαγάνδα παράγει φαιδρότητα: Ποντίσαμε εκατ. μέτρα καλωδίων, λέει ο Ντονμέζ

Το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis συνοδεύεται από πολεμικά πλοία στην περιοχή του Καστελόριζου. Φωτογραφία via Twitter, @tcsavunma




Αμείωτη συνεχίζεται η τουρκική προπαγάνδα με τέτοιο μάλιστα άγχος και σπουδή που τα αποτελέσματά της είναι τραγελαφικά.

Σειρά αυτή τη φορά πήρε ο Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter υποστηρίζει ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος πόντισε 1.750 …χιλιόμετρα σεισμικών καλωδίων, αριθμός που όπως αποτυπώθηκε σημαίνει… 1,7 εκατομμύρια μέτρα καλωδίων

Σε κάθε περίπτωση  η ανάρτηση του Ντονμέζ λέει περίπου τα εξής:

«Το Oruç Reis παίρνει ακτινογραφίες των θαλασσών μας.
Έως τις 23 Αυγούστου, συνολικά 1.750 χιλιόμετρα ταινίας (σεισμικό καλώδιο) προσγειώθηκαν στη Μεσόγειο για 2D σεισμική έρευνα. Είθε η πορεία σου να είναι ανοιχτή και η ενέργειά σου να είναι υψηλή».

Χθες ο Τούρκος Υπ. Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ σε τηλεδιάσκεψη με τους διοικητές και τους επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας, του ΓΕΣ και των σωμάτων διαμήνυσε εκ νέου ότι κανένα πλάνο στην ανατολική Μεσόγειο που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και τους Τ/κ δεν μπορεί να επιβιώσει, δήλωσε ο .

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, στην τηλεδιάσκεψη ο κ. Ακάρ ανέφερε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και «δεν πρόκειται να επιτραπούν τετελεσμένα, κανένα πλάνο που δεν θα περιλαμβάνει την Τουρκία και την ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος.

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ, αναφέρεται, ενημερώθηκε σχετικά με τις έρευνες που διεξάγει το Ορούτς Ρέις και την κατάσταση των σωμάτων του τουρκικού στρατού.

Η Τουρκία, είπε ο Χουλουσί Ακάρ, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στις θαλάσσιες περιοχές της δικαιοδοσίας της.

Είναι αποφασισμένοι και ικανοί, πρόσθεσε, να προστατέψουν τα συναφή δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στην «γαλάζια πατρίδα», περιλαμβανομένης και την Κύπρου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: