Συνελήφθη η ακτιβίτρια υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ Άγκνες Τσόου

Οι ηγέτες του Demosisto, μιας φιλοδημοκρατικής οργάνωσης που προωθεί την αυτοδιάθεση για το Χονγκ Κονγκ, ο Joshua Wong (R) και ο Agnes Chow (L) μιλούν στον Τύπο. EPA, JEROME FAVRE




Μία από τις προεξέχουσες προσωπικότητες του κινήματος για τη δημοκρατία στο Χονγκ Κονγκ, η Άγκνες Τσόου, συνελήφθη σήμερα μαζί με άλλους 9 ανθρώπους, στο πλαίσιο της εφαρμογής της νομοθεσίας για την εθνική ασφάλεια που επιβλήθηκε τον Ιούνιο από το Πεκίνο σε αυτήν την περιοχή, έγινε γνωστό από μια πηγή της αστυνομίας.

«Επιβεβαιώθηκε πως η Άγκνες Τσόου συνελήφθη για “υποκίνηση σε απόσχιση” στο πλαίσιο του νόμου για την εθνική ασφάλεια», αναφέρεται στον λογαριασμό της ακτιβίστριας στο Facebook.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην επιχείρηση ασφαλείας συνελήφθησαν 9 άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας από 23 έως 72 ετών.

Νωρίτερα σήμερα, το Πεκίνο χαιρέτισε τη σύλληψη, λίγες ώρες πριν, του μεγιστάνα του Τύπου Τζίμι Λάι, τον οποίο κατηγορεί ότι είναι «υποκινητής» στην υπηρεσία των ξένων δυνάμεων που επιδιώκουν να υπονομεύσουν την εθνική ασφάλεια της Κίνας.

«Αυτοί οι υποκινητές κατά της Κίνας σε σύμπνοια με ξένες δυνάμεις έθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και έβλαψαν την ασφάλεια και την ευημερία του Χονγκ Κονγκ», επισημαίνει σε ένα δελτίο τύπου το κινεζικό γραφείο παρακολούθησης της κατάστασης στο Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.

«Ο Τζίμι Λάι είναι ένας από τους εκπροσώπους τους», υπογράμμισε η ίδια πηγή.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες από AFP, Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Χονγκ Κονγκ, Κίνα

 

Η ΕΕ καταδικάζει τη σύλληψη του εκδότη Τζιμι Λάι: Ζητά ελευθερίες για τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: