Συναυλία στη Χαλκιδική βάζει σε κίνδυνο 36 ηλικιωμένους στο Ασβεστoχώρι..

File Photo: Ο Σωτ. Τσιόδρας κατά την επίσκεψή του στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ
Η αδιαφορία πολλών νέων ανθρώπων και η άρνησή τους να αποδεχτούν τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ίδιοι και οι συγγενείς τους από τον κορωναϊό, παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή ως το Νο1 πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ειδικοί και η κυβέρνηση.

Κάθε μέρα που περνάει, ολοένα και επιβεβαιώνεται η διασπορά του ιού στους νέους, ενώ είναι απόλυτα χαρακτηριστικό το περιστατικό στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, στο οίκο ευγηρίας, εκεί όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα κορωναϊού.

Ο ιός φέρεται να μεταδόθηκε από εργαζόμενο, συγγενικό πρόσωπο του οποίου είχε πάει σε συναυλία που είχε γίνει στη Χαλκιδική και φυσικά μετέφερε τον κορωναϊό στην πιο ευαίσθητη ηλική ομάδα, τους ηλικιωμένους ανθρώπους.

Τα κρούσματα στο γηροκομείο ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 36, εκ των οποίων οι 33 είναι ηλικιωμένοι και οι 3 εργαζόμενοι. Ο κ.Τσιόδρας, ο οποίος επισκέφθηκε τον οίκο ευγηρίας, χαιρέτησε όλους τους τρόφιμους του γηροκομείου, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ όσοι είναι θετικοί στον ιό θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο της πόλης.

Οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί, ενώ όλοι όσοι παρουσίασαν συμπτώματα μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, θα παρθούν μέτρα στη μονάδα σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

«Έχουμε μια μεγάλη επιδημία σ’ αυτό το γηροκομείο που τηρούσε όλα τα μέτρα- δεν επιτρεπόταν ούτε επισκεπτήριο. Δυστυχώς προήλθε από προσωπικό, το οποίο ήταν επαφή θετικού από τη Χαλκιδική. Έτσι φαίνεται από τα πρώτα δείγματα», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας και εξήγησε πως πρόκειται για «νεαρό άτομο του περιβάλλοντος του προσωπικού που είχε πάει σε συναυλία». Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσιόδρας, αυτό το παράδειγμα δείχνει «πώς μπορεί ο ιός να περάσει από έναν χώρο που δεν υπάρχει κίνδυνος -νέους που διασκεδάζουν σ’ ένα νησί, σ’ έναν χώρο διακοπών- σ’ ένα γηροκομείο που είναι μια πολύ ευαίσθητη μονάδα με ανθρώπους ηλικιωμένους».

Το παραπάνω παράδειγμα είναι ενδεικτικό του τρόπο που μπορεί να διασπείρει κάποιος τον ιό, ενώ δεν είναι τυχαίο πως μέρα με την ημέρα πέφτει το μέσο όρο ηλικίας των ανθρώπων που ανιχνεύονται θετικοί στον κορονοϊό. Ο Βασίλης Κικίλιας προσπάθησε να το πει όσο πιο απλά γίνεται. Κανείς δεν είναι άτρωτος και οι νέοι νοσούν κι οφείλουν να σέβονται εαυτούς και τους γύρω τους. Οπως τονίζει σε μήνυμά του στο διαδίκτυο ο υπουργός Υγείας, ο μέσος όρος ηλικίας έχει πέσει στα 36 έτη. Οι λοιμωξιολόγοι «φωνάζουν» εδώ και πολλές μέρες ότι η νεολαία δεν θα πρέπει να παίρνει τόσο αψήφιστα τον κορονοϊό και με αφορμή τις εκκλήσεις τους, ο υπουργός ανέβασε το παρακάτω μήνυμα στο twitter.

«Η επικινδυνότητα του κορονοϊού είναι η ευκολία μετάδοσής του. Αυτό συμβαίνει ακόμα και εάν είσαι νέος και νομίζεις πως είσαι άτρωτος. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο έχει κατέβει πια στα 36 χρόνια…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από ΕΘΝΟΣ

Υποχρεωτικό τεστ με ίδια έξοδα στην Κύπρο για όσους επιβάτες καταφθάνουν από χώρες κατηγορίας Γ

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal