“Συναγερμός” για τον κορωναϊό στην Ελλάδα: Ο δείκτης μεταδοτικότητας ξεπερνά το 1, προειδοποιεί η Παγώνη

File photo: Τhe ferries will continuing travelling at 85 pct capacity for those with cabins and 80 percent for those without cabins. Photo Hellas Journal




«Ο δείκτης μεταδοτικότητας έχει φθάσει στο 1. Είναι στο 1 και πάει προς τα πάνω» προειδοποίησε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, σχολιάζοντας το γεγονός ότι για τέταρτη μέρα την Πέμπτη είχαμε τριψήφια κρούσματα.

  • «Ό,τι γίνεται σήμερα θα τα δούμε περίπου σε 10 με 15 μέρες. Αν ξεκινήσουν νοσηλείες, διασωληνώσεις, τότε τα πράγματα έχουν ξεφύγει τελείως. Είχαμε φτάσει στο 0,20 – 0,25 ήμασταν πολύ καλά το Μάιο. Ας ευχηθούμε ότι δε θα υπάρξει άλλη αύξηση. Πρέπει να περιοριστεί το όριο των συγκεντρώσεων σε κάτω από 50 άτομα για να ξεπεράσουμε το σκόπελο» σημείωσε η κ. Παγώνη, μέσω του ΣΚΑΪ.

«Ανησυχούμε παρά πολύ, αλλά είμαστε ψύχραιμοι γιατί ο πανικός δεν φέρνει καλά αποτελέσματα» επισήμανε. Όπως εξήγησε, είναι δύσκολες οι ημέρες που διανύουμε, και θα είναι δύσκολες μέχρι τις 20 Αυγούστου γιατί όλοι θα βγουν, όλοι θα πάνε στα νησιά. «Χρειάζεται απόσταση πάνω από δύο μέτρα και μετά μάσκα και πλύσιμο χεριών» σημείωσε.

  • «Σε εσωτερικούς χώρους χρειάζεται μάσκα όλοι και μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός» δήλωσε η γιατρός. «Όσο περισσότερος πληθυσμός υπάρχει, τόσο περισσότερα τα κρούσματα εξήγησε για την αύξηση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Για τον Πόρο ανέφερε ότι γίνεται εύκολα ιχνηλάτηση, γιατί είναι περιορισμένος ο χώρος. «Χρειάζεται μάσκα μέσα και έξω όλοι, δεν ξέρουμε ποσά είναι τα κρούσματα δεν ξέρουμε ποιος είναι ο διπλανός μας. Ειδικά στον Πόρο οπουδήποτε και στο καφέ μάσκα, μέχρι να γίνει ιχνηλατήσει να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα» σχολίασε.

«Το εμβόλιο το ξεχνάμε για φέτος. Τα εμβόλια έχουν συγκεκριμένες φάσεις και πρέπει να είναι ασφαλή από το 2021 το εμβόλιο» πρόσθεσε η γιατρός.

Προς απομάκρυνση ο διοικητής ΑΤ του Πόρου-Αδειάζει το νησί

Στον Πόρο ισχύουν αυστηροί περιορισμοί. Η μάσκα είναι υποχρεωτική παντού για τις επόμενες εννέα ημέρες, έως τις 17 Αυγούστου καφετέριες και μπαρ θα κλείνουν στις 11 το βράδυ, ενώ απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των εννέα ατόμων, τα πάρτι και κάθε είδους εκδήλωση.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, έκδηλη είναι η ανησυχία και για τον πλήγμα στον τουρισμό, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από 111 τεστ. Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία αντικατάστασης του διοικητή του αστυνομικού τμήματος.

Σε προληπτική καραντίνα τέθηκε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη που φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα. Τα αποτελέσματα του τεστ αναμένονται εντός της ημέρας.

Σημειώνεται πως υποχρεωτικό θα είναι το τεστ για επισκέπτες από Μάλτα από τις 12 Αυγούστου.

Σε εξέλιξη από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, βρίσκεται η διαδικασία απομάκρυνσης του διοικητή του αστυνομικού τμήμα Πόρου, μετά από καταγγελίες παραγόντων του νησιού, για μειωμένους ελέγχους, σχετικά με την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο διοικητής του τμήματος, αναμένεται να μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία της διεύθυνσης Πειραιά όπου υπάγεται και άμεσα να αντικασταθεί από άλλον αξιωματικό του σώματος.

Λουκέτο τα ξημερώματα σε μπαρ της Χαλκιδικής

Λουκέτο έβαλε η Αστυνομία σε γνωστό μπαρ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής τα ξημερώματα. Πλήθος νεαρών ξεφάντωνε στο πάρτυ που ήταν καλεσμένος και τραγουδούσε γνωστός ράπερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιούσε ελέγχους έφτασε στο μπαρ στις 3 τα ξημερώματα. Διαπίστωσε ότι οι θαμώνες που διασκέδαζαν στο εσωτερικό του καταστήματος ξεπερνούσαν κατά πολύ το επιτρεπόμενο όριο. Κατόπιν τούτου το κατάστημα σφραγίστηκε για 15 ημέρες, ενώ επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Νεαρή που διασκέδαζε στο μπαρ, δήλωσε στο thestival ότι μετά τις 2:15, οι υπεύθυνοι του καταστήματος έκλεισαν τις τζαμαρίες και άφησαν ανοιχτή μόνο την κεντρική είσοδο.

Θεσσαλονίκη: Σε καραντίνα ξενοδοχείο λόγω ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού

Σε καραντίνα έχει τεθεί ξενοδοχείο, που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς ένας μετανάστης που διέμενε εκεί φέρεται να έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Από σήμερα και για 14 ημέρες οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου και όσοι μένουν σε αυτό, θα είναι σε καραντίνα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Μάλιστα, από τις 6 το πρωί αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το ξενοδοχείο και επιτηρούν την τήρηση της καραντίνας απαγορεύοντας την είσοδο και την έξοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ξενοδοχείο το τελευταίο διάστημα φιλοξενούσε αρκετούς πρόσφυγες και μετανάστες που παρουσίαζαν διάφορα υποκείμενα νοσήματα και δεν έπρεπε να διαμένουν σε δομές φιλοξενίας.

“Συναγερμός” από την έξαρση

«Συναγερμό» στις υγειονομικές αρχές έχει σημάνει η έξαρση του κορονοϊού, μία εβδομάδα πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.
Στην προσπάθεια αναχαίτισης της διασποράς του ιού σε εκδηλώσεις και συναθροίσεις, η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα μέτρα.
Χθες Παρασκευή ανακοινώθηκαν 151 κρούσματα, από τα οποία 12 είναι εισαγόμενα. Τα υπόλοιπα εντοπίζονται, 46 στην Αττική, (τουλάχιστον 30 στον Πόρο), 38 σε Θεσσαλονίκη, 17 στο Έβρο (όλα συνδεόμενα με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη), ενώ κρούσματα εντοπίζονται σε ακόμη 20 περιφέρειες.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 5.270, ενώ έχουμε ακόμη έναν θάνατο και συνολικά 211 νεκρούς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την επέκταση της απαγόρευσης όρθιων πελατών στα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης έως το τέλος του μήνα, ενώ στο ίδιο διάστημα δεν θα επιτρέπονται λιτανείες και εμποροπανηγύρεις.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΣΚΑΙ, THESTIVAL

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Κορωναϊός: Η μάσκα είναι το απόλυτο όπλο προστασίας-Ασπίδα χωρίς μάσκα, δεν έχει αποτέλεσμα, λέει ο Εξαδάκτυλος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: