Ονομαστική ψηφοφορία για τη συμφωνία με την Αίγυπτο ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ: Live η συζήτηση στη Βουλή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος μιλάει κατά τη διάρκεια της μόνης συζήτησης και ψήφισης επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ιταλικής Δημοκρατίας για την οριοθέτηση των αντίστοιχων Θαλασσίων Ζωνών τους», στην Ολομέλεια της Βουλής, Αθήνα, Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της κύρωσης της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας, ανακοίνωσε, από το βήμα της Βουλής, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος.

Οπως είπε, τα κόμματα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ιστορία σε μια στιγμή κατά την οποία η ελληνοτουρκική κρίση λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις.

Σημειώνεται ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έχουν δηλώσει ότι υπερψηφίζουν και τις δύο συμφωνίες (Αθηνών-Ρώμης και Αθηνών-Καΐρου), ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει υπερψήφιση της συμφωνίας με την Ιταλία και “παρών” στη συμφωνία με την Αίγυπτο, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 τις καταψηφίζουν, ενώ η Ελληνική Λύση είχε επιφυλαχθεί.

Όπως ανακοίνωσε το προεδρείο της Βουλής, η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη από τις 15:00 έως τις 20:00, με σταδιακή προσέλευση των βουλευτών στην αίθουσα της Ολομέλειας, λόγω των υγειονομικών μέτρων που τηρεί η Βουλή, λόγω του νέου κορονοϊού (60 βουλευτές ανά ώρα).

Με ενδιαφέρον ωστόσο αναμένεται εάν κατά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, σύμφωνα με όσα είχε εμμέσως προεξαγγείλει ο Νίκος Δένδιας, θα υπάρξει ανακοίνωση για επέκταση ναυτικών μιλίων στο Ιόνιο.

Συγκεκριμένα, κλείνοντας την Δευτέρα τη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και απαντώντας στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο κ. Δένδιας είχε αναφέρει σχετικά με τη δυνατότητα της χώρας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, πως σύντομα θα υπάρξουν κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το HELLΑS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Στη Βουλή οι συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο: Αναμένονται οι τοποθετήσεις των αρχηγών (Live)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: