«Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» λέει ο Γουλφ για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων στο Πόρτλαντ

File Photo: Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Chad Wolf. EPA, ALEX WONG




“Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι,” για την αντιμετώπιση των βίαιων διαδηλώσεων στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, συμπεριλαμβανομένης και της αποστολής ομοσπονδιακής βοήθειας τήρησης της τάξης, δήλωσε ο Τσαντ Γουλφ υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, στην εκπομπή “This Week” του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Ένας άνθρωπος δέχθηκε θανάσιμο πυροβολισμό στο Πόρτλαντ, αργά χθες, καθώς συνεπλάκησαν διαδηλωτές από διαφορετικές ομάδες.

Συχνές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται για μήνες στην αναφερόμενη πόλη κατά των φυλετικών διακρίσεων, ενώ σε μερικές περιπτώσεις εξελίσσονται σε βίαιες συμπλοκές.

Ομοσπονδιακή βοήθεια από Τραμπ σε όποιον κυβερνήτη την αιτηθεί

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να διαθέσει περισσότερα ομοσπονδιακά μέσα για την επιβολή τήρησης της νομοθεσίας, σε όποιον Ρεπουμπλικάνο ή Δημοκρατικό κυβερνήτη αιτηθεί τη διάθεσή τους, όπως δήλωσε σήμερα ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μάρκ Μίντοους.

“Είμαστε έτοιμοι. Στην κυριολεξία, ο πρόεδρος είναι έτοιμος να διασφαλίσει ότι παρέχουμε οποιαδήποτε υποστήριξη επιβολής του νόμου μπορούμε,” δήλωσε ο Μίντοους στην εκπομπή “Meet the Press” του NBC.

“Οποιοσδήποτε κυβερνήτης Ρεπουμπλικάνος ή Δημοκρατικός, οποιαδήποτε ειδική περιοχή μπορεί να αιτηθεί βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Έχουμε τη θέληση να πάμε. Έχουμε τη θέληση να διαθέσουμε επιπλέον μέσα, όπως κάναμε στην Κενόσα,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

 

Τζορτζ Φλόιντ: Εξαιρετικά αυστηρές ποινές ζητούν οι εισαγγελείς-Ο Τραμπ στο Ουισκόνσιν για υπόθεση Μπλέικ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: