Νέο κόμμα ετοιμάζεται να ιδρύσει ο πρώην αντίπαλος του Ερντογάν, Ιντζέ [τουρκικά ΜΜΕ]

File Photo: Ο Μουχαρέμ Ιντζέ. EPA.SRDJAN SUKI




Νέο κόμμα ετοιμάζεται να ιδρύσει ο πρώην ανθυποψήφιος του Τούρκου Προέδρου στις τελευταίες προεδρικές εκλογές Μουχαρέμ Ιντζέ αποχωρώντας από το Ρεπουπλικανικό Λαϊκο Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γράφουν τουρκικά ΜΜΕ τα οποία επικαλούνται πηγές σύμφωνα με τις οποίες η εξαγγελία του νέου κόμματος θα γίνει στις αρχές της νέας χρονιάς.

  • Παρότι ο ίδιος ο Μουχαρέμ Ιντζέ την περασμένη βδομάδα διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχε διαψεύσει σχετικά δημοσιεύματα, η αντιπολιτευτική εφημερίδα Σοζτζού επικαλείται σήμερα στενό συνεργάτη του, ο οποίος ρώτησε ο ίδιος τον Μουχαρέμ Ιντζέ εάν θα ιδρύσει κόμμα και φέρεται να του απάντησε ότι μέχρι την πρωτοχρονιά θα το ιδρύσει, λέγοντας πως “δεν είμαι ικανοποιημένος από την πορεία της Τουρκίας. Ούτε από την Κυβέρνηση, ούτε από την αντιπολίτευση είμαι ικανοποιημένος. Χρειάζεται νέα διέξοδο η Τουρκία. Ξεκινούμε με στόχο να γίνουμε πρώτο κόμμα”.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ ακόμη φέρεται να επέκρινε το ηγέτη του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να τον περιθωριοποιήσει, ενώ στο ερώτημα εάν με αυτή την κίνησή του θα διαμελιστεί το CHP, απάντησε ότι “αυτά τα λένε οι αστοιχείωτοι”.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ έπειτα από τα ψηλά ποσοστά που είχε καταφέρει να πάρει ως ανθυποψήφιος του Ταγίπ Ερντογάν στις τελευταίες εκλογές, προκάλεσε αρκετές φορές τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επιχειρώντας να πάρει την προεδρία του CHP, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε κερδίσει με άνεση τις προεδρικές εκλογές, ωστόσο ο Μουχαρέμ Ιντζέ κατάφερε να συγκεντρώσει το 30,6% των ψήφων, σε αντίθεση με προηγούμενους υποψηφίους της αντιπολίτευσης, λαμβάνοντας πολύ μεγαλύτερα από τα ποσοστά του κόμματός του στο τουρκικό κοινοβούλιο (22.6%).

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο GOOGLE NEWS

Με πρωτοβουλία της Ελλάδας οι διαπραγματεύσεις λένε οι Τούρκοι: Η Συνθήκη της Λωζάνης στο τραπέζι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: