Μαζικοί έλεγχοι για κορωναϊό από σήμερα σε γηροκομεία και κοινωνικές δομές

File photo: Υπάλληλοι του ΕΟΔΥ στον οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, , όπου εντοπίστηκαν κρούσματα Covid-19 σε ηλικιωμένους και προσωπικό, Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Προτεραιότητα στην προστασία των ευπαθών ομάδων από τον covid-19 δίνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις επισκέψεις σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Σήμερα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα επισκεφθεί το γηροκομείο στο Μοσχάτο, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος σε εργαζόμενο, προκειμένου να πραγματοποιήσει τεστ για κορονοϊό σε όσους φιλοξενούνται στο γηροκομείο. Επίσης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στη Λέσβο, όπου θα επισκεφθεί δομές Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, το Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, καθώς και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας.

Παράλληλα, μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον ιό SARS-COV -2 ξεκινούν από σήμερα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής.

Ειδικότερα οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (KOEΣ), οι οποίες αποτελούνται από εξειδικευμένους ιατρούς, πνευμονολόγους, καρδιολόγους, παθολόγους, γενικούς ιατρούς και νοσηλεύτριες ΠΕ, θα επισκεφτούν διαδοχικά, δομές και θα προβούν σε λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος και εξέταση αυτού με την τεχνική PCR, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα της κλινικής εξέτασης από το ιατρικό προσωπικό και εκτίμηση των περιστατικών εκείνων, που πιθανόν να χρήζουν περαιτέρω νοσηλευτικής αγωγής.

Να σημειωθεί ότι με εντολή του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, το επιχειρησιακό κέντρο της Περιφέρειας Αττικής, έχει συντάξει επιχειρησιακό σχέδιο για την ταχεία προσέγγιση και ορθή εκτίμηση όλων των κοινωνικών ευπαθών ομάδων της Περιφέρειας Αττικής.

Εσπασε το ψυχολογικό φράγμα των 10.000 κρουσμάτων

Στο μεταξύ, 157 είναι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 41 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10.134, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες. 2.078 (20.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.448 (43.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 51.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 149 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 262 θανάτους συνολικά στη χώρα. 93 (35.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πως κατανέμονται τα 157 νέα κρούσματα κορωναϊού

Από τα 157 επιπλέον κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 113 είναι εγχώρια . Από τα εγχώρια, τα 14 συνδέονται με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, 8 με γνωστή συρροή και 5 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

Αναλυτικότερα:

– 41 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

– 50 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 5 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 16 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 4 συνδέονται με επαφή με κρούσμα στο οικογενειακό περιβάλλον

– 1 στην Π.Ε. Εύβοιας

– 2 στην Π.Ε. Ζακύνθου

– 11 στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 8 συνδέονται με γνωστή συρροή και 1 με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

– 3 στην Π.Ε. Ιωαννίνων

– 1 στην Π.Ε Καβάλας

– 1 στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 1 στην Π.Ε Καστοριάς

– 1 στην Π.Ε. Κιλκίς

– 2 στην Π.Ε. Κοζάνης

– 2 στην Π.Ε. Κυκλάδων

– 1 στην Π.Ε. Λάρισας

– 1 στην Π.Ε Λασιθίου

– 7 στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 5 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα στο οικογενειακό περιβάλλον

– 1 στην Π.Ε. Ξάνθης

– 1 στην Π.Ε. Πέλλας

– 6 στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 4 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα στο οικογενειακό περιβάλλον

– 1 στην Π.Ε. Ρεθύμνου

– 1 στην Π.Ε. Τρικάλων

– 2 στην Π.Ε. Χανίων

– 1 στην Π.Ε. Χίου

Ακολουθήστε το HELLAS jOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Σε καραντίνα γηροκομείο στο Μοσχάτο: εργαζόμενη θετική στον κορωναϊό, έλεγχοι του ΕΟΔΥ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: