Σε καραντίνα γηροκομείο στο Μοσχάτο: εργαζόμενη θετική στον κορωναϊό, έλεγχοι του ΕΟΔΥ

File photo: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι με τεστ για τον κορωναϊό από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. ΚΥΠΕ




Κόκκινος συναγερμός σήμανε σήμερα σε γηροκομείο στο Μοσχάτο στην Αττική καθώς έγινε γνωστό πως εργαζόμενη στη μονάδα βρέθηκε θετική στον κορωναϊό, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Όπως αναφέρει το skai.gr αύριο θα το επισκεφθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να διενεργήσει τεστ τόσο στους εργαζομένους όσο και στους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους. Στον εν λόγω οίκο ευγηρίας στο Μοσχάτο, φιλοξενούνται 67 ηλικιωμένοι και εργάζονται 28 υπάλληλοι. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η υπάλληλος πήγε στη μονάδα φροντίδας για να εργαστεί στη βάρδια της και κατά τη διάρκεια αυτής παρουσίασε πυρετό, από εκεί, την έστειλαν στο γενικό κρατικό της Νίκαιας για να υποβληθεί σε μοριακό έλεχο και βγήκε θετική. Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ η δομή έχει τεθεί σε καραντίνα και δεν μπορεί να εισέλθει και να εξέλθει κανείς, ενώ αύριο θα το επισκεφθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να διενεργήσει τεστ τόσο στους εργαζομένους όσο και στους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους. Πάντως, μέχρι στιγμής κανένας δεν εμφανίζει συμπτώματα.

Αύριο πάντως, Δευτέρα 31 Αυγούστου, ενισχύονται οι μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι για  λοίμωξη από τον ιό SARS COVID -2, σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής, από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Ειδικότερα οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι ( KOEΣ), οι οποίες αποτελούνται από εξειδικευμένους ιατρούς, πνευμονολόγους, καρδιολόγους, παθολόγους, γενικούς ιατρούς και νοσηλεύτριες ΠΕ ,θα επισκεφτούν διαδοχικά, τις παραπάνω δομές και θα προβούν σε λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος και εξέταση αυτού με την τεχνική PCR, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες μέρες μια αντίστοιχη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, η “Εστία Παπαγεωργίου” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης κατέγραψε κρούσματα με κορωναϊό, ενώ είχε προηγηθεί η περίπτωση του γηροκομείου “Αγία Κυριακή” στο Ασβεστοχώρι που ήδη καταγράφει τραγικό απολογισμό καθώς σε διάστημα λίγων ημερών υπέκυψαν νοσηλευόμενοι ήδη 15 ηλικιωμένοι.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με πληροφορίες από skai.gr και άλλες πηγές
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: