Μαζί με τα βιβλία και οι μάσκες πολλαπλής χρήσης στους μαθητές: Γρίφος το πρώτο κουδούνι

File Photo: Εργαζόμενος του δήμου Αθηναίων με προστατευτική στολή απολυμαίνει τάξη δημοτικού σχολείου στην Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Με βάση τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου επανέλαβε ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης σε σημερινή συνέντευξή του στο OPEN τονίζοnτας ωστόσο ότι επειδή το φαινόμενο είναι «πολύ δυναμικό» οι τελευταίες οδηγίες, εάν χρειαστεί, θα επικαιροποιηθούν, αφήνοντας έτσι ανοικτό κάθε ενδεχόμενο.

Ο κ. Διγαλάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο εκ περιτροπής λειτουργίας των σχολείων σε πρωινά και απογευματινά: «Νομίζω δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», είπε εξηγώντας  ότι το να χρησιμοποιηθούν περισσότερες αίθουσες εγείρει πολλά τεχνικά θέματα και από άποψη επάρκειας αιθουσών αλλά και καθηγητών.

Σχετικά με ενδεχόμενο μείωσης των μαθητών ανά τάξη είπε ότι οι δυνατότητες είναι δεδομένες και παρέπεμψε στις αυριανές ανακοινώσεις της κυρίας Κεραμέως.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι οι μάσκες θα χορηγηθούν στους μαθητές μαζί με τη διανομή των βιβλίων.

Σημειώνεται ότι χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας επίσης στο Open, ανέφερε ότι οι μάσκες θα είναι πολλαπλής χρήσης με βάση προδιαγραφές που θα δοθούν από την επιτροπή Λοιμωξιολόγων και το Υπουργείου Υγείας.

Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε χθες στο βραδινό δελτίο του ΣΚΑΪ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Ιατρικής, Θάνος Δημόπουλος.

Ο κ. Δημόπουλος υποστήριξε ότι «έχουμε ένα αυξημένο εποιδημιολογικό φορτίο, ιδιαιτέρα στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι θετικό το γεγονός ότι τα νούμερα είναι μεν τριψήφια αλλά δεν έχουμε εκθετική αύξηση σε αυτή τη φάση, αλλά παρόλα αυτά έχουμε σημαντικό επιπολασμό που δημιουργεί ερωτήματα για το κατά πόσον θα μπορέσουν τασχολεία να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου με ασφάλεια».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από OPEN, Εθνος, ΣΚΑΙ

Εφιάλτης ο ρυθμός αύξησης κρουσμάτων στην Ελλάδα: 264 νέοι νοσούντες, 31 στις ΜΕΘ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: