Οι παίκτες του ΝΒΑ επιστρέφουν: Θα διαμαρτυρηθούν με άλλο τρόπο για βία και ρατσισμό

Γήπεδο του NBA EPA/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT




Σε τροχιά πλέι οφ μπαίνει ξανά το ΝΒΑ καθώς έγιναν δεύτερες σκέψεις από τους καλαθοσφαιριστές για πλήρη διακοπή του συναρπαστικότερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βία κατά των μαύρων και τον ρατσισμό.

Όπως αποφασίστηκε στη δεύτερη σύσκεψη των αθλητών, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, τα πλέι οφ θα συνεχιστούν κανονικά και σε αυτό σημαντική συμβολή είχε η αλλαγή της στάσης των Λέικερς και των Κλίπερς, που χθες είχαν ταχθεί αρχικά υπέρ της διακοπής.

Όπως μεταδίδεται από τα διεθνή ΜΜΕ, οι Κρις Πολ και Αντρέ Ιγκουοντάλα, νούμερο 1 και 2 της Ένωσης των αθλητών, οδήγησαν τη συνάντηση, υπογραμμίζοντας τις θυσίες που είχαν κάνει όλοι οι παίκτες προκειμένου να καταστεί εφικτή η επανεκκίνηση της σεζόν στη φούσκα, τις 6 εβδομάδες χωρίς οικογένειες και την εμφάνιση της κανονικότητας, που το παιχνίδι έδωσε σε όλους.

Πάντως απόψε στις 21:00 ώρα Κύπρου, θα γίνει νέα συνάντηση μεταξύ των παικτών, στην οποία θα παραστούν δύο εκπρόσωποι ανά ομάδα, από εκείνους που βρίσκονται ακόμα στη “φούσκα”, για να αποφασίσουν πώς θα οδηγήσουν τη διαμαρτυρία σε άλλο επίπεδο, συνεχίζοντας ταυτόχρονα να αγωνίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται, αν και δεν έχει γίνει ακόμα επίσημο το πρόγραμμα, οι αγώνες αναμένεται να επανεκκινήσουν αύριο. Παράλληλα, οι καλαθοσφαιριστές αποφάσισαν να συνεχίσουν να αυξάνουν τον τόνο της διαμαρτυρίας τους, χρησιμοποιώντας το τεράστιο μεγάφωνο που τους δίνουν τα πλέι οφ στη φούσκα του Ορλάντο.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο μεγάλος αστέρας των Λέικερς ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της διακοπής και ήταν ιδιαίτερα επικριτικός και έντονος χθες, έγραψε στο Twitter: «Η αλλαγή δεν έρχεται μόνο με τα λόγια. Συμβαίνει με πράξεις και πρέπει να συμβεί τώρα. Προς τα παιδιά και τις κοινότητες σε όλη τη χώρα, είναι δική μας υπόθεση να φέρουμε την αλλαγή. Μαζί. Γι΄ αυτό η ψήφος σας είναι πολύτιμη».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Ρολά κατεβάζει το NBA μετά την επανάσταση Μπακς και Giannis: Μπράβο και από Ομπάμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: