Για «φρικτή επίθεση» μιλά ο Τραμπ, τον διαψεύδουν αξιωματούχοι του Πενταγώνου

Γενική άποψη της πληγείσης περιοχής στο Λιμάνι της Βηρυτού.EPA/WAEL HAMZEH




Σχεδόν μόνος από το σύνολο των ηγετών του κόσμου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να κρίνει ότι οι πολύνεκρες εκρήξεις οι οποίες συγκλόνισαν χθες Τρίτη την πρωτεύουσα του Λιβάνου «μοιάζουν με φρικτή επίθεση», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου έκανε το σχόλιο αυτό κατά την έναρξη της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί, στη θεωρία αφιερωμένης στην αντιμετώπιση της κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.

Ο αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο περί έκρηξης «βόμβας κάποιου είδους», επικαλούμενος εκτιμήσεις «αξιωματούχων».

«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προσφέρουν βοήθεια στον Λίβανο», διαβεβαίωσε ο Τραμπ. «Θα είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε. Μοιάζει με φρικτή επίθεση».

 

Ωστόσο την εκτίμηση Τραμπ διαψεύδουν ουσιαστικά τρεις αξιωματούχοι του Υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ, οι οποίοι μιλώντας στο  CNN ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η τεράστια έκρηξη που συντάραξε τη Βηρυτό ήταν αποτέλεσμα επίθεσης.

Κατά τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ, εξερράγησαν 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου μέσα σε αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου Χαμάντ Χασάν έκανε λόγο πριν από λίγο για τουλάχιστον 78 νεκρούς και σχεδόν 4.000 τραυματίες στις εκρήξεις αυτές.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Θρήνος στα ερείπια: 78 νεκροί, πάνω από 4.000 τραυματίες από την έκρηξη στη Βηρυτό

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: