1.772 κρούσματα σε 24 ώρες στην Ισπανία: Tουλάχιστον 18 νοσούντες σε σφαγείο στη Φλάνδρα

File Photo: Λήψη αίματος από άνδρα για δοκιμή αντισωμάτων COVID-19 στη Βαλένθια. EPA, KAI FOERSTERLING




Οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν 1.772 νέα κρούσματα της Covid-19, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση αφότου ήρθη η καραντίνα, τον Ιούνιο, ενώ την ίδια ώρα τουλάχιστον 18 κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ εργαζομένων σε σφαγείο στη Φλάνδρα.

Σε ότι αφορά την Ισπανία, στα 1772 κρούσματα δεν περιλαμβάνονται στοιχεία από δύο περιφέρειες της Ισπανίας. Οι θάνατοι στη χώρα ανέρχονται συνολικά σε 28.499. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 305.767, από 302.814. Η διαφορά οφείλεται στο γεγονός ότι στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και τα αποτελέσματα από τα τεστ αντισωμάτων στα οποία υποβλήθηκαν άνθρωποι οι οποίοι έχουν πλέον αναρρώσει.

Σχετικά με την Φλάνδρα περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι σε ένα σφαγείο στο Στάντεν υποβλήθηκαν σε τεστ και έχουν τεθεί σε καραντίνα αφού εντοπίστηκαν κρούσματα της Covid-19 μεταξύ των συναδέλφων τους.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν «τις τελευταίες ημέρες» μεταξύ των 225 εργαζομένων στον χώρο κοπής των κρεάτων. Το σφαγείο της εταιρείας Westvlees βρίσκεται στη Φλάνδρα και ειδικεύεται στην επεξεργασία χοιρινού κρέατος. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Στάντεν, τον Φρανσέσκο Βαντεργιουντ, αρχικά αναφέρθηκαν έξι θετικά κρούσματα του νέου κορονοϊού, όμως πλέον έχουν ανέλθει στα 18.

«Αποφασίσαμε να μην πάρουμε κανένα ρίσκο, να εξετάσουμε όλους τους συνεργάτες μας σε αυτή τη μονάδα παραγωγής και να τους θέσουμε σε καραντίνα» για προληπτικούς λόγους, εξήγησε ο Μανουέλ Γκοντερίς, ο υπεύθυνος παραγωγής του σφαγείου. Τα αποτελέσματα των τεστ θα ανακοινωθούν αύριο. Η Westvlees είναι μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές εταιρείες παραγωγής χοιρινού κρέατος, με πελάτες σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS
Με πληροφορίες Reuters, AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαδρίτη, Ισπανία, Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ειδική Σύνοδο Κορυφής για σχέσεις ΕΕ με την Τουρκία και τη Κίνα, τον Σεπτέμβριο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: