Έλαβε θέση δίπλα στα πλοία των «Αθανάτων»: Στην Αμφιάλη η πυραυλάκατος ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ

H πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ. Πηγή φωτογραφίας Πολεμικό Ναυτικό




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL
Στην Αμφιάλη και τη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού έδεσε, μετά από πολλές φουρτούνες στα ναυπηγεία της Ελευσίνας, η 6η Πυραυλάκατος που φέρει τιμητικά το όνομα “ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ”, ενός εκ των τριών ηρώων που έπεσαν υπέρ πατρίδος τη νύχτα της κρίσης των Ιμίων.

Σύμφωνα με επιτελείς του ΠΝ στα μέσα Ιουλίου αναμένεται η επίσημη ένταξη της Πυραυλακάτου στον Ελληνικό Πολεμικό Στόλο. Πάντως το ναυτικό βρίσκεται εν αναμονή και του 7ου ίδιου σκάφους το οποίο θα φέρει και εκείνο το όνομα ΒΛΑΧΑΚΟΣ. Με αυτό το τρόπο το Πολεμικό Ναυτικό τιμά τους δικούς του ήρωες που έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος. Όλα τα πλοία της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών φέρουν ονόματα ηρώων του ΠΝ που τίμησαν μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός τους τον όρκο που είχαν δώσει για την προάσπιση της πατρίδας.

Η πυραυλάκατος ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ήδη έχει περάσει με επιτυχία όλα τα τεστ που έχουν κάνει οι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού. Όπως φαίνεται πάντως και από τις εικόνες, απουσιάζουν ακόμα οι φορείς με τους αντιπλοικούς πυραύλους exocet που πιθανό να τοποθετηθούν από τα στελέχη της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών.

Σ’ ότι αφορά την Πυραυλάκατο ΒΛΑΧΑΚΟΣ, στο Πολεμικό Ναυτικό ευελπιστούν να μην πέσει σε τόσες φουρτούνες στα ναυπηγεία, σε όσες βρέθηκε η ΤΠΚ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ και σε σύντομο διάστημα, μέχρι τον Οκτώβριο να έχει κι εκείνη παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό που έχει στηρίξει πολλές ελπίδες στα πλοία των Αθανάτων καθώς είναι αυτά που διαθέτουν μεγάλη πολεμική ισχύ και ταχύτητα.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Δυο Ελληνικά μαχητικά εναντίον ενός Τουρκικού: Το επιθετικό πνεύμα της Πολεμικής Αεροπορίας στην πράξη…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: