Σκοταδισμός στην Αγιά Σοφιά: Κρύβουν τα αριστουργήματα με εντολή της Αρχής θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας

File photo: Ψηφιδωτή δέηση στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας με τον Ιησού Χριστό την Παναγία και τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημήτρης Πανάγος




Ανακοίνωση σχετικά με το τι θα ισχύσει για τον τρόπο λειτουργίας της Αγίας Σοφίας μετά τη μετατροπή της σε τζαμί εξέδωσε σήμερα η Αρχή Θρησκευτικών Υποθέσεων στην Τουρκία. Όπως αναφέρει, η Αγία Σοφία, θα παραμείνει ανοιχτή στους επισκέπτες εκτός από τις ώρες της μουσουλμανικής προσευχής, στη διάρκεια της οποίας οι χριστιανικές εικόνες θα πρέπει να καλύπτονται.

Η τουρκική Αρχή Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) αναφέρει επίσης πως οι χριστιανικές αναπαραστάσεις του ναού «δεν αποτελούν εμπόδιο στη διεξαγωγή των προσευχών».

  • «Οι (χριστιανικές) εικόνες πρέπει να καλύπτονται με καλύμματα και άλλα κατάλληλα μέσα», προσέθεσε η Diyanet.

Τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν αναφερθεί στο ενδεχόμενο χρήσης τεχνικών προκειμένου οι εικόνες να βυθίζονται στο σκοτάδι στη διάρκεια των πέντε μουσουλμανικών προσευχών που διεξάγονται στη διάρκεια του 24ωρου.

«Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο από θρησκευτική άποψη για το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας στους επισκέπτες εκτός των ωρών προσευχής», συνέχισε η Diyanet.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΔΙΑΣΠΟΡΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

«Πολιτιστική τζιχάντ η απόφαση για την Αγία Σοφία» καταγγέλλει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: