Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για τις πορείες: Συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις της χώρας

File Photo: Διαδηλωτές συμμετέχουν σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας στο Δημόσιο. Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει – μεταξύ άλλων – ότι «η κυβέρνηση δυναμώνει την καταστολή, φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων». ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Συνεχίζονται και εκτός Βουλής οι αντιδράσεις κατά του νομοσχεδίου για τις υπαίθριες δημόσιες συναθροίσεις που ψηφίζεται σήμερα.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει σήμερα συλλαλητήριο στις 19:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενάντια στο νομοσχέδιο.

Στις 20.00 έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα, το ΠΑΜΕ.

Και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως στη Θεσσαλονίκη την Πάτρα και το Ηράκλειο, εργαζόμενοι, φοιτητές και άνεργοι διοργανώνουν συλλαλητήρια κατά του νομοσχεδίου.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ τάχθηκαν αναφανδόν κατά του νομοσχεδίου.Τα δύο κόμματα έχουν ζητήσει ονομαστικές ψηφοφορίες επί της αρχής, επί των άρθρων που αφορούν στις συναθροίσεις και επί του άρθρου για τη «σύσταση Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη». Το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε πως θα ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου μετά τις αλλαγές που δέχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Υπέρ αναμένεται να ψηφίσει και το κόμμα της Ελληνικής Λύσης.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Κορωναϊός: «Πορτοκαλί» Ελλάδα και Κύπρος στη λίστα των ασφαλών χωρών του Βελγίου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required