Όχι στην αυστηροποίηση των μέτρων στην Αυστρία λόγω μεμονωμένων κρουσμάτων λέει ο Κουρτς

File Photo: Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς και ηγέτης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (OeVP). EPA, CLEMENS BILAN




Παρά τον περιφερειακά αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων του νέου κορωναϊού, όπως συμβαίνει αυτή την στιγμή στο ομόσπονδο κρατίδιο της ‘Ανω Αυστρίας, δεν σχεδιάζεται αυστηροποίηση των μέτρων σε ομοσπονδιακό επίπεδο για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, διαβεβαίωσε σήμερα ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

“Το πιο σημαντικό είναι ότι παραμένει ένα περιφερειακό ξέσπασμα και πρέπει να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μην υπάρξει μία παραπέρα εξάπλωση, ενώ ανεξάρτητα από το πού εμφανίζονται τέτοιες εξάρσεις, επιτακτικός είναι πάντα ο διαχωρισμός των αλυσίδων μόλυνσης”, τόνισε ο καγκελάριος.

Πρόσθεσε δε, πως οι έως τώρα εμφανίσεις μαζικών κρουσμάτων ήταν εύκολο να εντοπιστούν σε τοπικό επίπεδο, και κατονόμασε ως πρώτο παράδειγμα την συσσώρευση κρουσμάτων σε κέντρο διανομής αλληλογραφίας σε προάστιο της Βιέννης τον Μάιο.

Υπενθύμισε πως στη συνέχεια υπήρξε παρόμοια περίπτωση στην Κάτω Αυστρία και πιο πρόσφατα σε συναθροίσεις μιας “Ελεύθερης Εκκλησίας” στην ‘Ανω Αυστρία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “κάτι τέτοιο μπορεί να είναι οπουδήποτε στην Αυστρία, σε οποιοδήποτε περιβάλλον, και κανείς δεν το γνωρίζει εκ των προτέρων”.

Ο ίδιος χαιρέτισε την χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ σε σχέση με την ταξιδιωτική προειδοποίηση για τα Δυτικά Βαλκάνια, σημειώνοντας ότι είναι κατανοητό ότι υπάρχουν “κινήσεις” σε αυτό τον χώρο κατά τη διάρκεια των διακοπών, καθώς “πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν, πολλοί έχουν ρίζες στο εξωτερικό, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ορισμένες περιοχές”.

Η ταξιδιωτική προειδοποίηση του υπουργείου Εξωτερικών, εξαιτίας της εκεί υψηλής αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού, ισχύει για τις έξι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, συγκεκριμένα για τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και το Κόσοβο.

Ο Αυστριακός καγκελάριος στις σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη ανέφερε πως νωρίτερα σήμερα είχε ανταλλαγή απόψεων για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας με σειρά αρχηγών άλλων χωρών στο πλαίσιο μίας τηλεδιάσκεψης.

Ο ίδιος, αποκαλώντας “έξυπνες χώρες πρώτης κίνησης” εκείνες τις χώρες που “αντέδρασαν ιδιαίτερα γρήγορα στην πανδημία του κορονοϊού”, παρατήρησε πως κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης μεταξύ των ηπείρων, ήταν “συναρπαστικό να βλέπουμε ότι όλοι μας βρισκόμαστε μπροστά στις ίδιες προκλήσεις”.

Επρόκειτο για την τέταρτη παρόμοια τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν – εκτός του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς — αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από την Ελλάδα (ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης), την Τσεχία, τη Νορβηγία, το Ισραήλ, την Αυστραλία και την Κόστα Ρίκα, όπως επίσης εκπρόσωποι των κυβερνήσεων από τη Δανία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Σιγκαπούρη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS
Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ του Δ. Δημητρακούδη
Βιέννη, Αυστρία

Στη Ρωσία για συνομιλίες ο πρόεδρος του Λιβυκού κοινοβουλίου Ακίλα Σάλεχ: Με ποιους θα συναντηθεί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: