Μόνο στην Ιταλία! Η μαφία της Καλαβρίας πήρε κρατική οικονομική ενίσχυση επειδή … επλήγη από τον κορωναϊό

File photo: Στιγμιότυπο από παλαιότερη επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας για την σύλληψη μελών μαφιόζικου δικτύου. EPA/CLAUDIO GIOVANNINI




Η μαφία της Καλαβρίας, η Ντράγκετα, όπως προέκυψε από δικαστική έρευνα, έλαβε έκτακτη κρατική οικονομική στήριξη, λόγω της κρίσης του κορωναϊού.

  • Οκτώ άτομα συνελήφθησαν, διατάχθηκε η κατάσχεση 7,5 εκατομμυρίων ευρώ και διαπιστώθηκε φορολογική απάτη από μέρους εταιριών της μαφίας που δραστηριοποιούνταν στον τομέα παραγωγής του χάλυβα.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ένας από τους υπεύθυνους της εταιρίας κατάφερε να λάβει, τρεις φορές, οικονομική στήριξη του ιταλικού δημοσίου, η οποία θεσπίστηκε την βοήθεια των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, λόγω της κρίσης του κορωναϊού.

Την έρευνα ανέλαβε η εισαγγελία και η οικονομική αστυνομία του Μιλάνου. Όπως προέκυψε, οι μαφιόζικες φατρίες Γκρέκο και Γκράντε Αράκρι, χρησιμοποιώντας αχυρανθρώπους, προχωρούσαν σε συνεχές ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο τζίρος τους είχε ξεπεράσει τα πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ τα οποία, σε μεγάλο ποσοστό, επενδύθηκαν στην Βουλγαρία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ του ανταποκριτή Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στόχος ισχυρής βομβιστικής επίθεση Ρωσο-Τουρκική περίπολος στην Ιντλίμπ: Αρνείται η Άγκυρα ύπαρξη θυμάτων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: