Μαύρη αντεπίθεση στη μόδα: Μαύροι στιλίστες ιδρύουν τη Black Fashion & Beauty Collective

File photo: amna_news
Καθώς οι διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο συνεχίζονται μετά τους θανάτους των Τζορτζ Φλόιντ, Μπριόνα Τέιλορ και άλλων μαύρων ανδρών και γυναικών, οι οποίοι σκοτώθηκαν εξαιτίας της αστυνομικής βίας, το κίνημα Black Lives Matter επιχειρεί να αντιμετωπίσει την έλλειψη εκπροσώπησης στη μόδα και τις εταιρείες ομορφιάς.

Προκειμένου να επιτευχθεί αλλαγή στα συγκεκριμένα επαγγέλματα, μια ομάδα μαύρων make up artists και hair stylists ίδρυσαν τη Black Fashion & Beauty Collective, μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ρίχνει φως στους μαύρους εκπροσώπους του δημιουργικού κλάδου της βιομηχανία μόδας, ομορφιάς και ψυχαγωγίας που συχνά έχουν λιγότερη υποστήριξη ή / και αναγνώριση σε σύγκριση με τους λευκούς συναδέλφους τους.

  • «Είναι σχεδόν σαν να δημιουργείς μια μαύρη ένωση glam» δήλωσε ο στιλίστας Τζέισον Μπόλντεν στο Business of Fashion για την κολεκτίβα.

H Black Fashion & Beauty Collective δημιουργήθηκε από την κομμώτρια διασημοτήτων, Lacy Redway και τους στιλίστες Law Roach και Jason Rembert.

Μαζί με την εστίαση στην ανάπτυξη και την αλλαγή στον κλάδο, η ομάδα θέλει επίσης να διορθώσει ζητήματα ποικιλομορφίας στις υπάρχουσες εταιρείες.

Στις 11 Ιουνίου, το super model Joan Smalls μίλησε για τις εμπειρίες της στη βιομηχανία της μόδας χρησιμοποιώντας το hashtag #WeAreNotATrend.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για LIFESTYLE

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η Τζούλια Ρόμπερτς γιόρτασε την 18η επέτειο του γάμου της με μία χαριτωμένη selfie [photo]

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal