Κορωναϊός στην Ελλάδα: LIVE οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά, επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας

File Photo: Deputy Civil Protection and Crisis Management Minister Nikos Hardalias. APE-MPE, NICOS HALKIADAKIS




Η κυβέρνηση μετά από εισήγηση των ειδικών αποφασίζει γενική χρήση μάσκας σε καταστήματα λιανικής και υπηρεσίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), κομμωτήρια & κέντρα αισθητικής, όπως είπε πριν από λίγη ώρα ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι η αύξηση εγχώριων κρουσμάτων δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό, ούτε εφησυχασμό.

 

 

Παρακολουθήστε ζωντανά τις ανακοινώσεις:

 

ERT1 LIVE

Αναλυτικά ο κ. Χαρδαλιάς, αρχίζοντας τις δηλώσεις του είπε:

«Η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας είναι καλύτερη από αυτή άλλων χωρών. Στόχος να παραμείνει η Ελλάδα μια ασφαλής χώρα. Για να το πετύχουμε χρειάζεται ετοιμότητα και επιφυλακή.

Για να διασφαλίσουμε ότι το άνοιγμα του τουρισμού δεν θα δημιουργήσει προβλήματα έχουμε δημιουργήσει έναν αλγόριθμο που ονομάζεται ΕΥΑ. Λαμβάνει υπόψη τον αριθμό τεστ και χρησιμοποιεί τα επιδημιολογικά δεδομένα και αξιολογεί το ρίσκο για να γίνονται τα τεστ.
Τις τελευταίες ημέρες έχουμε επικεντρώσει την προσοχή μας στην Ισπανία, έχουμε διπλασιάσει τα τεστ.

Έχουν γίνει 171.00 τεστ στα σημεία εισόδου. Σε σύνολο άνω του 1 εκατ. τουριστών, εντοπίστηκαν πάνω από 300 κρούσματα. Σε ότι αφορά την προέλευση τις 4 από τις 5 πρώτες θέσεις κατέχουν βαλκανικές χώρες.

Η κατάσταση δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό, αλλά ούτε και εφησυχασμό. Ο δείκτης Rt βρίσκεται στο 0,4.

Συνεχής ενημέρωση

Περισσότερα σε λίγο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: