Καρέρα: Δεν με αφορά το θέμα της ένστασης, η ΑΕΚ έχει μπροστά της δυο “τελικούς”

File photo: Ο προπονητής της ΑΕΚ Μάσιμο Καρέρα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ




Ως θέμα που δεν αφορά τον ίδιο, καθώς η δική του δουλειά είναι να προπονεί και να καθοδηγεί από τον πάγκο την ομάδα του, χαρακτήρισε ο προπονητής της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, την απόφαση της επίσημης ΑΕΚ να μην καταθέσει ένσταση για το ματς με τον ΠΑΟΚ και τα ληγμένα δελτία υγείας 12 ποδοσφαιριστών του δικεφάλου του Βορρά.

Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε στις δηλώσεις του στη Nova, πως οι «κιτρινόμαυροι» έχουν μπροστά τους δύο «τελικούς» με τον Ολυμπιακό, τους οποίους θα πρέπει να κερδίσουν.

«Η δουλειά μου είναι να προπονώ τους παίκτες που ο σύλλογος μου διαθέτει. Τα εξωτερικά δεν με αφορούν, είναι ένα πρόβλημα που δεν αφορά εμένα. Η δουλειά μου είναι να δώσω στους παίκτες να καταλάβουν ότι μας λείπουν ακόμα δύο τελικοί και ότι δεν πρέπει να πέσει η ψυχολογία τους.

Πρέπει να παίξουν με ένταση και να κρατήσουν την ψυχολογία ψηλά, αυτή είναι η ευθύνη μου», ανέφερε ο Καρέρα για το θέμα της ένστασης και πρόσθεσε για το αγωνιστικό σκέλος και το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Δεν έχει αλλάξει κάτι. Οι παίκτες προσπάθησαν, έδωσαν τα πάντα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο ματς. Λείπουν άλλοι δύο τελικοί και πρέπει να τους κερδίσουμε».

Ερωτηθείς για το αν έχει μετανιώσει που δεν ξεκίνησε τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ με το 4-3-3, που είχε αποδειχθεί λειτουργικό και αποτελεσματικό, ο Ιταλός προπονητής, είπε: «Δεν το πιστεύω. Και στο πρώτο μέρος είχαμε ευκαιρίες, δεν δώσαμε ευκαιρίες στον αντίπαλο. Αν θα μπορούσα να γύριζα πίσω πάλι το ίδιο θα έκανα».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό, είπε: «Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε. Αυτή είναι η δουλειά μας, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Προτιμώ να κερδίσω και τα δύο παιχνίδια. Πάντα θέλω να κερδίζω. Μπαίνω πάντα για να κερδίσουμε, ακόμα και φιλικός αγώνας να ήταν θα ήθελα να κερδίσω».

Όσο για το αν σκέφτεται να ξεκουράσει παίκτες την Κυριακή: «Ναι, ίσως κάποιος που μπορεί να μην είναι σε τόσο καλή φυσική κατάσταση μπορεί να μην αγωνιστεί. Αλλά έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και ξέρω ότι θα δυσκολέψουμε την αντίπαλη ομάδα την Κυριακή.

Γνωριζόμαστε με τον Ολυμπιακό. Άρα δεν υπάρχει νομίζω πράγματα που θα ανακαλύψουμε. Πρέπει να δουλέψουμε στις μικρές λεπτομέρειες, εκεί μπορεί να γίνει η διαφορά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Προήχθη και μαθηματικά η Λιντς στην Premier League μετά από 16 χρόνια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: