Έξι νέα κρούσματα στην Κύπρο, σε σύνολο 1.682 εργαστηριακών διαγνώσεων

Από τα 20 νέα περιστατικά, τα 11 εντοπίστηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία. Φωτογραφία, πηγή, ΚΥΠΕ




Έξι κρούσματα, το ένα με πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό και τα άλλα πέντε μέσω της διαδικασίας ιχνηλάτησης επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ανακοινώθηκαν από τις Αρχές στην Κύπρο, το Σάββατο, από σύνολο 1.682 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, για τα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου, από σύνολο 1.682 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 6 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

Από 288 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προέκυψε 1 κρούσμα. Το άτομο έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό.

Από 140 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 5 κρούσματα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, ολοκληρώθηκαν 175 εργαστηριακές εξετάσεις,

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, διεκπεραιώθηκαν 896 εργαστηριακές διαγνώσεις,

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, ολοκληρώθηκαν 128 εργαστηριακές διαγνώσεις, και

Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, είχαμε αποτέλεσμα για 55 δείγματα.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1.053, προστίθεται.

Δελτίο Infographics

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το δελτίο Infographics που δίνει στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας μέχρι και τις 23 Ιουλίου είχαν καταγραφεί 1.045 κρούσματα της COVID-19 στην Κύπρο, 26 άτομα τα οποία διαγνώστηκαν με την νόσο έχασαν τη ζωή της, ενώ αιτία θανάτου είναι η COVID-19 για 19 εξ αυτών.

Από την ασθένεια μέχρι εκείνη την ημερομηνία είχαν αναρρώσει 852 άνθρωποι ή 83,6% ενώ είχαν διενεργηθεί συνολικά 21.758,3 διαγνωστικές εξετάσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με το δελτίο κατά την περίοδο 24 Ιουνίου – 23 Ιουλίου το 25% των ατόμων που προσβλήθηκαν στην Κύπρο ήταν γυναίκες και το 75% άνδρες. Η μεγάλη πλειοψηφία τους, το 89% ήταν άτομα ηλικιών μεταξύ 18 – 59 ετών, το 4% ήταν άτομα άνω των 60 ετών και το 7% ήταν άτομα μέχρι 17 ετών.

Από τα άτομα αυτά τα 34 ήταν εισαγόμενα κρούσματα ενώ τα 21 αφορούσαν εγχώριες μολύνσεις.

Μεταξύ 28 Ιουνίου και 15 Ιουλίου έγιναν δύο νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία, εκ των οποίων ένα άτομο έλαβε εξιτήριο στις 6 Ιουλίου. Δεν υπήρξαν νέες εισαγωγές σε ΜΕΘ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ανησυχία για τα «ορφανά» κρούσματα στην Κύπρο: Έρχονται 3.000 δειγματοληπτικοί έλεγχοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: