Επίθεση με τσεκούρι: Ψυχολόγοι για το προσωπικό της εφορίας-Δύο τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Η Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, όπου συνέβη το περιστατικό. Photo via kozanimedia.gr




Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν οι δύο από τους τρεις τραυματίες που δέχτηκαν επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης, όταν το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης 16 Ιουλίου ένας άντρας εισέβαλε στην εφορία κρατώντας τσεκούρι και τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το νοσοκομείο Παπανικολάου, ευχάριστα είναι τα νέα για τη 47χρονη που νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική, καθώς έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ωστόσο, τα πράγματα παραμένουν δύσκολα για τους άλλους δύο τραυματίες, την 67χρονη που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και έχει υποβληθεί σε μια σειρά επεμβάσεων και τον 56χρονο που επίσης νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Η υπηρεσία παρέμενε κλειστή μέχρι πρότινος, ωστόσο θα επαναλειτουργήσει από σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Ψυχολογική υποστήριξη θα παρασχεθεί στο προσωπικό της εφορίας.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, κατά την παρουσία του στην Κοζάνη ήρθε σε συνεννόηση με το διοικητή του τοπικού νοσοκομείου προκειμένου από σήμερα Δευτέρα ψυχολόγοι του νοσοκομείου να φροντίσουν το προσωπικό της εφορίας, το οποίο υπέστη σοκ από τα γεγονότα.

Σημειώνεται ότι σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών καταδίκασε την επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα δύο εφοριακοί να παλεύουν για τη ζωή τους. Αντιδρώντας στην επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης το συνδικαλιστικό όργανο των εφοριακών προχώρησε στην προκήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας ζητώντας από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζομένους στις εφορίες.

Η Δ.Ο.Υ. Κοζάνης τη Δευτέρα 20 Ιουλίου και Τρίτη 21 Ιουλίου θα λειτουργήσει εκτάκτως για συναλλαγές με το κοινό 10:00 – 14:00.

Την ίδια ώρα, στο κινητό του 45χρονου δράστη ευελπιστούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κοζάνης να εντοπίσουν ευρήματα που θα ρίξουν φως στα αίτια της επίθεσης. Ελπίζουν ότι θα βρουν κάποιο βίντεο, φωτογραφίες ή και μηνύματα του δράστη που θα αποκαλύψουν το μεγάλο του μυστικό και ίσως και δείξουν και το χρόνο που σχεδίαζε να σπείρει τον τρόμο στην Εφορία Κοζάνης.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ: «Ήταν αμίλητος ακόμη και στα κρατητήρια. Δεν του πήραμε κουβέντα, και δεν απάντησε ποτέ γιατί έκανε την επίθεση. Λες και μιλούσαμε σε ντουβάρι».

Ο μανιακός με το τσεκούρι εκτός από τους υπαλλήλους της εφορίας έβριζε και απειλούσε και τους αστυνομικούς που του πέρασαν χειροπέδες.

Ο δράστης φέρεται να έλεγε στους αστυνομικούς: «Τώρα έχετε τα όπλα και δεν μπορώ να σας κάνω τίποτα. Κάποια στιγμή θα σας βρω και θα σας δείξω εγώ».

Η δικογραφία με τα στοιχεία, για τις ιστοσελίδες που δημοσίευσαν το σοκαριστικό βίντεο θα διαβιβαστεί τη Δευτέρα 20/7 στον Εισαγγελέα Κοζάνης.

Με πληροφορίες από OPEN TVΕΡΤ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση οι 2 απ’ τους 3 τραυματίες απ’ την επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: