Ενισχύεται με 35 εκατ. ευρώ ο ΕΛΓΑ: Μέσα σε 30 ημέρες η καταβολή αποζημιώσεων

File photo: Ο υπουργός Αγροτικής Ανάοτυξης Μάκης Βορίδης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Με 35 εκατ. ευρώ θα ενισχυθεί ο ΕΛΓΑ μετά από απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Ανδρέα Λυκουρέντζο και έπειτα από συνεννόηση με την υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

  • Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «με τη συγκεκριμένη απόφαση οι προγραμματισμένες για το τέλος του έτους πληρωμές εξόφλησης του οφειλόμενου ποσού θα καταβληθούν εντός 30 ημερών».

Από τη πλευρά του ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι «με τον τρόπο αυτό οι παραγωγοί μας για πρώτη φορά μετά από χρόνια λαμβάνουν τόσο γρήγορα τις οφειλόμενες αποζημιώσεις» προσθέτοντας πως «η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης του ΕΛΓΑ φανερώνει τα θετικά αποτελέσματα για τους παραγωγούς, ενώ η δεύτερη φάση προβλέπει την απλοποίηση των διαδικασιών προσδιορισμού της ζημίας και έχει ως στόχο να επιτραπεί η εγκαιρότερη καταβολή των αποζημιώσεων καθώς και να προχωρήσουμε σε ένα πιο αντικειμενικό, ορθολογικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο σύστημα εκτίμησης των ζημιών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για OIKONOMIA

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μέσα στην εβδομάδα ο Β’ κύκλος της «επιστρεπτέας προκαταβολής»

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal