“Ανεβαίνει κατηγορία” έναντι του κορωναϊού το Ηνωμένο Βασίλειο στην Κύπρο από 1η Αυγούστου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προεδρεύει σύσκεψης με την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για τον Κορωνοϊό, Λευκωσία 3 Ιουλίου 2020. ΓΤΠ, ΧΡ.ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ
Εάν εξακολουθήσει η ίδια καλή επιδημιολογική εικόνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, από την 1η Αυγούστου μπορεί να τοποθετηθεί στην κατηγορία Β, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο,

υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με τη συμμετοχή της επιδημιολογικής συμβουλευτικής ομάδας για τον κορωνοϊό.

  • Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως έχει αποφασιστεί, με βάση τα δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου και την παρουσίαση που έγινε από την επιδημιολογική ομάδα, ότι εάν εξακολουθήσει να παρατηρείται η ίδια καλή επιδημιολογική εικόνα στη χώρα αυτή από την 1η Αυγούστου μπορεί να τοποθετηθεί στην κατηγορία Β’
  • Αυτό όμως υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουν με τα ίδια πολύ καλά αποτελέσματα που δείχνει τις τελευταίες ημέρες το Ηνωμένο Βασίλειο και αυτή ήταν η άποψη των ειδικών, ανέφερε.

Για τη Ρωσία είπε πως τα επιδημιολογικά της δεδομένα είναι τέτοια και στην παρούσα φάση εξακολουθεί να μένει στην κατηγορία Γ.

  • Σε ό,τι αφορά το Ισραήλ, ο κ. Ιωάννου είπε πως αυτό «δεν εμπίπτει στις 15 χώρες που έχει αποφασιστεί από την ΕΕ να δεχόμαστε κόσμο άρα δεν τίθεται θέμα άφιξης τουριστών από το Ισραήλ».

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ακόμη πως έχει αποφασιστεί να επαναξιολογηθούν όλα τα πρωτόκολλα και εκεί όπου υπάρχει στρέβλωση ή χρειάζονται βελτιώσεις να υποβληθούν εισηγήσεις από τους ειδικούς μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη και να προωθηθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Είπε εξάλλου πως έγινε εισήγηση από τον καθηγητή Λεόντιο Κωστρίκη για κάτι που εφαρμόζεται ήδη σε μια – δυο άλλες χώρες ώστε να αυξηθεί χωρίς επιπλέον κόστος η διενέργεια τεστ στο αεροδρόμιο. Στην ουσία, σημείωσε, θα πενταπλασιαστούν.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ζευγάρι Ελλήνων έπεσε με ΙΧ από ύψος 30 μέτρων στην Κύπρο: Εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal