Ζωγράφισαν μύθους του Αισώπου 1000 παιδιά στη Ρωσία: Έπαθλο διακοπές στη Χαλκιδική

File Photo: Mικρή Ρωσίδα στη Μόσχα, μελετά από το σπίτι, λόγω πανδημίας. EPA/SERGEI ILNITSKY
Περισσότερα από χίλια παιδιά συμμετείχαν στο πανρωσικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα τους μύθους του Αισώπου, που διοργάνωσε το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας- Ρωσίας στη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία.

Στον διαγωνισμό, που διεξάγεται για 3η συνεχή χρονιά, συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 7-12 ετών, χωρισμένα σε δύο ηλικιακές κατηγορίες.

Στην πρώτη, για παιδιά 7 έως 9 ετών, νικήτρια αναδείχθηκε η 9χρονη Ουλιάνα Ζελεντσόβα, από τη Μόσχα, με έργο εμπνευσμένο από τον μύθο «Η γυναίκα και η κότα», ενώ στη δεύτερη, για παιδιά 10 έως 12 ετών, νικήτρια αναδείχθηκε η Αλίνα Γκριτσίνα, από το Νοβοροσσίσκ, με το έργο της «γάτα και ποντίκια».

Τα δυο παιδιά, μαζί με τις οικογένειές τους, θα ταξιδέψουν στην πανέμορφη Χαλκιδική για διακοπές, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, με τη στήριξη της αεροπορικής εταιρείας Ellinair, της Ένωσης ξενοδόχων Χαλκιδικής και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής.

Παράλληλα, με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα και με τη συνεισφορά της Βουλής των Ελλήνων, πρόκειται να εκδοθεί μικρό λεύκωμα με επιλεγμένα έργα των παιδιών που συμμετείχαν και θα διανεμηθεί στους συμμετέχοντες αλλά και σε Ρώσους καλλιτέχνες και αξιωματούχους ως αναμνηστικό της δράσης και συνολικά του Έτους Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ελλάδας-Ρωσίας.

 

Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού συμμετείχαν οι Έλληνες κομίστες και εικονογράφοι Γιώργος Δουτσιόπουλος, Στέφανος Κολτσιδόπουλος, Κωστής Παπαθεοδώρου, Αγγελική Σαλαμαλίκη και Θάνος Τσίλης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Απομακρύνεται προς το παρόν η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος: Δηλώσεις Καλίν

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal