Βορίδης: Ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να παρουσιάσει πρόταση για τον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής

File photo: Ο υπουργός Αγροτικής Ανάοτυξης Μάκης Βορίδης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
«Είναι προφανές ότι ακόμα και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να αδυνατεί να παρουσιάσει μια οποιαδήποτε πρόταση με περιεχόμενο για τον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής, του αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς μας».

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, απαντώντας στις αιτιάσεις που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε σχέση με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης για την ενίσχυση των πληττόμενων κλάδων της πρωτογενούς παραγωγής, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλία.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης σημειώνει πως «ευτυχώς που δεν εισακούεται ο κ. Τσίπρας, γιατί αν είχε εισακουστεί η πρότασή του για οριζόντια μέτρα στήριξης χωρίς ορθολογικές, δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές ενίσχυσης που ακολούθησε η κυβέρνηση, σήμερα ο κόσμος της πρωτογενούς παραγωγής θα είχε μείνει χωρίς οποιαδήποτε ουσιαστική στήριξη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του».

«Αντίθετα» προσθέτει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «η κυβέρνηση προσέγγισε το ζήτημα με προσοχή και ουσιαστικό διάλογο, έτσι ώστε κανένας κλάδος που επλήγη από την πανδημία να μη μείνει χωρίς ενίσχυση» και συμπληρώνει: «Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείες μας, γνωρίζουν ποιος πραγματικά μεριμνά για αυτούς και τους στηρίζει».

«Προφανώς, οι κενότητες του κ. Τσίπρα δεν αρκούν ώστε ο κόσμος της πρωτογενούς παραγωγής να ξεχάσει την οδυνηρή εμπειρία που απεκόμισε από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει στην απάντηση του ο κ. Βορίδης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Η Γεννηματά καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι ο νόμος για την Πολιτική Προστασία είναι ανενεργός, 6 μήνες μετά την ψήφιση

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required