Τα θερινά τα σινεμά γοητεύουν Washington Post και Associated Press: Μια διαχρονική ελληνική γοητεία

FIle Photo: Το θερινό σινεμά “Ναταλί”, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ




Ενα ωραίο αφιέρωμα για τα θερινά σινεμά φιλοξενεί η Washington Post αλλά και το Associated Press.

«Οι φωτογραφίες αυτές δείχνουν τη διαχρονική γοητεία των ελληνικών υπαίθριων σινεμά» τιτλοφορείται το δημοσίευμα της Washington Post στο οποίο παρελαύνουν γνωστοί κινηματογράφοι της Αθήνας όπως Ζέφυρος, Θησείον και Παναθήναια στη Νεάπολη ενώ με μία σειρά φωτογραφιών (του φωτ. Πέτρου Γιαννακούρη) σημειώνεται η προσπάθεια επαναλειτουργίας τους, μετά την επέλαση του κορωνοϊού και τα αυστηρά μέτρα για τη λειτουργία τους.

Στο άρθρο σημειώνεται ότι παρότι οι κινηματογράφοι αυτοί λειτουργούν με αυστηρούς περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού, επιμένουν να είναι ανοικτά.

Και παρά την προοπτική απώλειας κερδών, αρκετοί οι ιδιοκτήτες δείχνουν αισιόδοξοι. «Τα πράγματα δεν δείχνουν τόσο μαύρα όσο λίγες εβδομάδες πριν», σημειώνει ένας εξ αυτών (Σωτήρης Ρήγος).

Το αφιέρωμα της αμερικανικής εφημερίδας βασίστηκε σε επίσης πρόσφατο φωτογραφικό αφιέρωμα του Associated Press το οποίο περιγράφει ως εξής τα ελληνικά θερινά σινεμά:

«Μοιάζουν με μαγικοί κήποι κρυμμένοι στα βάθη της πόλης (…) όπου μπορείς να απολαύσεις στη φεγγαράδα και με το άρωμα των λουλουδιών ένα ποτό, ένα σνακ ή ακόμη και ένα τσιγάρο».

Δείτε εδώ το δημοσίευμα της Wasington Post και εδώ του Associated Press 

Επαιζε με τον πόνο των συγγενών μέχρι τέλους ο ψευτογιατρός: Μιλούσε ακόμη και «θαύμα» Σουμάχερ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: