Τα κρούσματα από τον ιό ξεπέρασαν τις 850 χιλιάδες στη Βραζιλία: Σχεδόν 43.000 οι νεκροί

File Photo: Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζάιχ Μπλοσονάρου. EPA, Joedson Alves




Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις τελευταίες 24 ώρες κατέγραψε 892 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 21.704 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 42.720 νεκρούς επί συνόλου 850.514 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Με βάση τους επίσημους απολογισμούς, η γιγαντιαία λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων κατατάσσεται σε απόλυτους αριθμούς δεύτερη παγκοσμίως στην κατάταξη των χωρών που έχουν υποστεί τα βαρύτερα χτυπήματα από την πανδημία του κορονοϊού, τόσο ως προς τον αριθμό των θυμάτων, όσο και ως προς τον αριθμό των μολύνσεων, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι κατέγραψε 424 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 3.494 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει έτσι τους 16.872 νεκρούς επί συνόλου 142.690 ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί.

Η κυβέρνηση θεωρεί πως ο πραγματικός αριθμός των Μεξικανών οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που επιβεβαιώνεται επίσημα.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρίο ντε Ζανέιρο, Brazil

Παραδόσεις εμβολίου κορωναϊού εντός του 2020 σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ολλανδία: Η ΕΕ “ψάχνει” κονδύλι…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: