“Πολιτικά κατευθυνόμενη” η απόφαση του δικαστηρίου υπέρ των ομοφυλόφιλων λέει ο Τραμπ

File Photo: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περπατά στο νότιο γκαζόν του Λευκού Οίκου αφού έφτασε στο Marine One στην Ουάσινγκτον. EPA, Stefani Reynolds




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε σήμερα τις «φρικτές» και «πολιτικά κατευθυνόμενες» αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, το οποίο του κατάφερε δύο πλήγματα σε διάστημα λίγων ημερών, με τις αποφάσεις του σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και διεμφυλικών εργαζομένων και το καθεστώς των εκατοντάδων χιλιάδων νεαρών μεταναστών.

«Αυτές οι φρικτές και πολιτικά κατευθυνόμενες αποφάσεις που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο φτύνουν κατάμουτρα τους ανθρώπους που είναι περήφανοι που αποκαλούνται Ρεπουμπλικανοί ή Συντηρητικοί…. Ψηφίστε Τραμπ 2020», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μήνυμά του στο Twitter.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάνθη σήμερα κατά της σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ, εμποδίζοντας την προσπάθειά του να τερματίσει το πρόγραμμα που προστατεύει από την απέλαση εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, τους επονομαζόμενους Dreamers, που εισήλθαν στις ΗΠΑ παράνομα όταν ήταν παιδιά.

«Έχετε την εντύπωση πως το Ανώτατο Δικαστήριο δεν με συμπαθεί;», διερωτήθηκε ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος σε ένα άλλο tweet.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

 

Απώλειες Τραμπ ενόψει εκλογών ακόμη και από τον σκληρό πυρήνα των οπαδών του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: