Νέα σενάρια για τους Ολυμπιακούς πυροδοτεί η ακύρωση της παραδοσιακής αντίστροφης μέτρησης

File photo: Οι Ολυμπιακοί δακτύλιοι μπροστά από τα γραφεία της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Τόκιο. EPA/FRANCK ROBICHON




Δεν θα διοργανωθεί το καλοκαίρι στο Τόκιο εκδήλωση για την αντίστροφη μέτρηση της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, κάτι που ερμηνεύεται με διάφορους τρόπους.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ανώνυμη πηγή της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων δήλωσε πως «δεν μπορούμε να διοργανώσουμε μια εκδήλωση, ενώ ο κίνδυνος μόλυνσης συνεχίζεται», ενώ επισήμως οι διοργανωτές δηλώνουν πως επιδιώκουν να μειώσουν το κόστος που σχετίζεται με την αναβολή των Αγώνων.

Στο ρολόι αντίστροφης μέτρησης, έχει επαναφερθεί η νέα ημερομηνία έναρξης της 23ης Ιουλίου 2021.

Πάντως όπως μεταδίδει το Πρακτορείο Kyodo News, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Τόκιο 2020, Τοσκιάκι Έντο, δήλωσε ότι οι διοργανωτές θα πρέπει να παρακολουθούν την κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι την επόμενη άνοιξη, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα διεξαχθούν οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες το επόμενο έτος.

Αυτή είναι  πρώτη φορά που μέλος της οργανωτικής επιτροπής αναφέρεται σε χρονοδιάγραμμα, κάνοντας λόγο για απόφαση αν θα πραγματοποιηθούν οι Αγώνες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Κύπρος, Λευκωσία

Επανεκκίνηση στη Super League με δύο ντέρμπι, μετά από διακοπή τριών και πλέον μηνών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: