Υπόθεση Ζαπάντη: “Τσουνάμι” αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για την ενίσχυση της οικογένειας

Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα για τον θάνατο του, όπως για παράδειγμα, για ποιο λόγο η αστυνομία χρησιμοποίησε τέιζερ εναντίον του, τη στιγμή που θα έπρεπε να γνωρίζει ότι επρόκειτο για άτομο με ψυχική νόσο. Photo via anamniseis.net.




Συγκλονισμένη είναι η ελληνική ομογένεια για το θάνατο του Γιώργου Ζαπάντη, που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας στο Κουίνς της Νέας Υόρκης.

Τρισάγιο στη μνήμη του 29χρονου Ελληνοαμερικανού τέλεσαν συγγενείς και φίλοι του, ενώ συγκινητική είναι η ανταπόκριση στην πρωτοβουλία της εξαδέλφης του να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση της οικογένειας του.

  • Την ίδια ώρα, αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα για τον θάνατο του, όπως για παράδειγμα, για ποιο λόγο η αστυνομία χρησιμοποίησε τέιζερ εναντίον του, τη στιγμή που θα έπρεπε να γνωρίζει ότι επρόκειτο για άτομο με ψυχική νόσο.
  • Ο θάνατος του 29χρονου ομογενούς, που έπασχε από διπολισμό, προκαλεί θλίψη και οδύνη όχι μόνο στους οικείους του, αλλά και σε πολύ κόσμο που δείχνει τη συμπαράστασή του, βοηθώντας οικονομικά την οικογένεια. Η ξαδέλφη του, Μαρίνα Ζαπάντη, έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 55.000 δολάρια σε διαδικτυακό έρανο.

Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα για τον θάνατο του 29χρονου Ελληνοαμερικανού. Όπως για ποιο λόγο η αστυνομία χρησιμοποίησε τέιζερ εναντίον του, τη στιγμή που θα έπρεπε να γνωρίζει ότι επρόκειτο για άτομο με ψυχική νόσο.

Ο δικηγόρος του Γιώργου Ζαπάντη, Γιώργος Βομβολάκης, επισημαίνει ότι δεν ήταν βίαιο άτομο.

Μετά το σάλο που προκάλεσε η υπόθεση, η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνες για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τη ΔΙΑΣΠΟΡΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Ράγισαν οι καρδιές στο τρισάγιο και στην αγρυπνία για τον αδικοχαμένο Γιώργο Ζαπάντη (βίντεο)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: