Οι Θρακιώτες βρήκαν τη λύση: Με κοντάρια κράτησαν αποστάσεις και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς [video, photo]

Κοντάρια, αντισηπτικά και στήθηκε ο χορός στη Δράμα. Photo via Facebook, Θρακιώτικη Εστία Δράμας
Μπορεί να εξακολουθεί η απαγόρευση πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων, λόγω των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, αλλά οι Θρακιώτες βρήκαν την λύση για να χορέψουν τους αγαπημένους τους χορούς, εφαρμόζοντας παράλληλα το γνωστό σύνθημα… Μένουμε ασφαλείς.

Οι χορευτές της Θρακικής Εστίας Δράμας τηρώντας όλα τ’ απαραίτητα μέτρα χόρεψαν στη φύση κρατώντας κοντάρια που βοηθούσαν να διατηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους, αγαπημένους θρακιώτικους χορούς μαζί με τους χοροδιδασκάλους τους Χρύσα Σιδερά και Ηλία Ομηριάδη.

“Μπορεί το υπουργείο να “ξέχασε” να συμπεριλάβει τους πολιτιστικούς συλλόγους στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες που ξεκινούν τη λειτουργία τους, παρ όλα αυτά θα θέλαμε ν’ αναδείξουμε ότι υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι να πραγματοποιήσουμε την αγαπημένη μας δραστηριότητα παραμένοντας ασφαλείς. Ο χορός είναι μορφή τέχνης με πολλαπλά οφέλη για τη σωματική και ψυχική μας υγεία”, αναφέρουν.

Οι χορευτές της Θρακικής Εστίας Δράμας τηρώντας όλα τ’ απαραίτητα μέτρα χόρεψαν στη φύση κρατώντας κοντάρια που βοηθούσαν να διατηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους. Photo via video Facebook, Θρακιώτικη Εστία Δράμας.

Δείτε το βίντεο:

ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΔΡΑΜΑΣΧοροδιδάσκαλοι: Χρύσα Σιδερά – Ηλίας Ομηριάδης.Οι χορευτές της Θρακικής Εστίας Δράμας τηρώντας όλα τ' απαραίτητα μέτρα χόρεψαν στη φύση αγαπημένους χορούς. Μπορεί το υπουργείο να "ξέχασε" να συμπεριλάβει τους πολιτιστικούς συλλόγους στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες που ξεκινούν τη λειτουργία τους, παρ όλα αυτά θα θέλαμε ν' αναδείξουμε ότι υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι να πραγματοποιήσουμε την αγαπημένη μας δραστηριότητα παραμένοντας ασφαλείς. Ο χορός είναι μορφή τέχνης με πολλαπλά οφέλη για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Ο παραδοσιακός χορός είναι ένα πεδίο που προσφέρεται για διαθεματική προσέγγιση σε πολλά επίπεδα. Πέρα από αυτό όμως, ικανοποιεί την ανάγκη μας για επικοινωνία, για σωματική άσκηση με τον πιο ευχάριστο τρόπο, προσφέρει ψυχική ευεξία.Χορέψαμε!!! Γελάσαμε!!!! Το ευχαριστηθήκαμε!!!! Αντιληφθήκαμε για άλλη μια φορά πόσο πολύ μας έλειψε!!!! Γίναμε κοινωνοί της κοινής αγάπης για το χορό!!!! Τρόποι υπάρχουν !!!! Έπεται και συνέχεια!!!!#100_Χρόνια_Ελεύθερη_Θράκη#Θρακική_Εστία_ΔράμαςΜπορείτε να εγγραφείτε και στο κανάλι μας στο Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoCV6E9R52Ev148n20LjW1Q/featured

Gepostet von Θρακική Εστία Δράμας am Montag, 18. Mai 2020

Με πληροφορίες από evros-news.gr

Πέθανε σε ηλικία 84 ετών από φυσικά αίτια στη Νέα Υόρκη ο καλλιτέχνης Christo

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal