Αποκάλυψη της εφημερίδας Le Monde: Τουρκικής καταγωγής ο νέος επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους

Ο νέος επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είναι ο Αμίρ Μοχάμαντ Άμπντελ Ραχμάν αλ Μάουλα αλ Σάλμπι. Φωτογραφία via Twitter, Guardian




Στο νέο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Abu Abu al-Hashimi al-Quraishi, ή Abu Ibrahim “the Hashemite the Qoraychite”, αναφέρεται το δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde.

Υπογραμμίζει ότι είναι η πρώτη φορά, που ο αρχηγός στην πραγματικότητα είναι τουρκμενικής καταγωγής, εξ ου και η προπαγάνδα της οργάνωσης να πείσει ότι είναι αραβικής καταγωγής, απόγονος του προφήτη Μωάμεθ, προκειμένου να αποφευχθεί μια ρήξη.

Η αναρρίχηση ενός Τούρκου ως επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, διακόπτει την άνω των τριών δεκαετιών αραβική ηγεσία τζιχαντιστικών ομάδων με διεθνή προορισμό, από τον Οσάμα μπιν Λάντεν έως τον Baghdadi , με ενδιάμεσα τον Zarqaoui , ιδρυτή του ιρακινού κλάδου της Al – Qaida και τον Zawahiri , το σημερινό επικεφαλής της Al – Qaida.

Η βρετανική εφημερίδα “Guardian” ισχυρίζεται επίσης, ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του νέου επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους είναι εγκατεστημένος στην Τουρκία , όπου εκπροσωπεί το Τουρκμενικό Μέτωπο του Ιράκ, ένα συνασπισμό τουρκμένων, που σχηματίστηκε το 1995 και υποστηρίζεται πάρα πολύ από την Άγκυρα.

Η τουρκική υποστήριξη στις τουρκικές μειονότητες είναι τώρα λιγότερο ενεργή στο Ιράκ απ’ ό, τι στη Συρία, όπου δύο τουρκμενικές πολιτοφυλακές, το τμήμα Σουλτάνου Μουράντ και η Ταξιαρχία Σουλεϊμάν Σάχ, έχουν προμηθεύσει μέρος των χιλιάδων σύρων μισθοφόρων που έστειλε η Τουρκία στη Λιβύη.

ΠΗΓΗ: Le nouveau chef du groupe Etat islamique (EI) n’est pas arabe, mais turc

«Προεδρία κορωναϊού» για τη Γερμανία από την 1η Ιουλίου: Τι θα αντιμετωπίσει η Μέρκελ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: