Το ψέμα πάει …”σύννεφο” στην Κίνα: Μόνο 4 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωναϊό σε 24 ώρες

Μαζικές εξετάσεις γίνονται στην Κίνα από το φόβο ενα επανέλθει η επιδημία. Το στιγμιότυπο είναι στην πόλη Wuhan επίκεντρο της Πανδημίας. EPA, LI KE CHINA OUT




Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη της αναφέρθηκαν 4 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, έναντι 3 την προηγουμένη, στην ηπειρωτική Κίνα.

Επρόκειτο σε όλες τις περιπτώσεις για κρούσματα μετάδοσης του νέου κορονοϊού εγχωρίως, στην επαρχία Τζιλίν, σύμφωνα με το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου Υγείας.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος ασθενούς εξαιτίας της COVID-19.

Ο αριθμός των περιπτώσεων ασυμπτωματικών φορέων του ιού που εντοπίστηκαν μειώθηκε σε 11 από 12 μία ημέρα νωρίτερα. 14 ασθενείς κρίθηκε πως αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε κατά δύο σε 11.

Με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις των κινεζικών αρχών, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται σε 4.633 νεκρούς επί συνόλου 82.933 κρουσμάτων μόλυνσης.

– 24 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στο Βιετνάμ· το σύνολό τους ξεπέρασε τα 300

Το υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ ανακοίνωσε σήμερα ότι καταγράφηκαν 24 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται σε όλες τις περιπτώσεις για υπηκόους της χώρας που επέστρεψαν από τη Ρωσία και τέθηκαν σε καραντίνα με την άφιξή τους.

Η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας δεν έχει καταγράψει κρούσμα μετάδοσης στην κοινότητα επί 29 ημέρες. Συνολικά, έχει επιβεβαιώσει 312 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αλλά κανέναν θάνατο από την COVID-19, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Πάνω από το 90% των ανθρώπων που μολύνθηκαν έχει ιαθεί.

Πληροφορίες από Reuters-Xinhua μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανόι, Viet Nam – Σαγκάη και Πεκίνο, China

Σχεδόν 300.000 οι θάνατοι σε όλο τον κόσμο από τον κορωναϊό: 4.395.790 κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: