To Boss, η Scialfa, o Van Morisson, o Bob Dylan δίνουν ραντεβού στις 5 Ιουνίου για τον Dion [video]

Στο τραγούδι «Hymn to Him» εμφανίζονται η Patti Scialfa και ο σύζυγός της, ο Bruce Springsteen. Photo via Youtube




Στο αναμενόμενο, στις 5 Ιουνίου, LP «Blues With Friends» του Dion παρόντες είναι μια εκπληκτική πλειάδα καλλιτεχνών.

Ανάμεσα τους συμπεριλαμβάνονται οι Van Morisson, Jeff Beck, Billy Gibbons και Paul Simon, ενώ στο οπισθόφυλλο έχει γράψει ο Bob Dylan. Εμφανίζονται επίσης η Patti Scialfa και ο σύζυγός της, ο Bruce Springsteen, στο τραγούδι «Hymn to Him».

Ο ίδιος ο Dion DiMucci επέλεξε τους καλλιτέχνες για το άλμπουμ και σκέφτηκε ότι το συγκεκριμένο τραγούδι -το πρωτακούσαμε στο άλμπουμ του, το 1986 «Velvet and Steel»- θα ήταν τέλειο για τη Scialfa. «Πάντα μου άρεσε η φωνή της Patti και είμαι εδώ και καιρό θαυμαστής της» λέει. Της έστειλε το τραγούδι με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ζητώντάς της να στηρίξει φωνητικά κάποια από τα σόλο.

Ο Springsteen, το Boss, είναι θαυμαστής του Dion για πάρα πολύ καιρό και όλα αυτά τα χρόνια έχουν παίξει μαζί αρκετές φορές. «Όταν άκουγε η Patti το τραγούδι στο στούντιο που έχουν σπίτι τους, ο Bruce άκουσε αυτό που έκανε η γυναίκα του και σκέφτηκε να προσθέσει κάτι ακόμα με την κιθάρα του» αφηγείται ο Dion. «Το όλο πράγμα πήγε πέρα από τις προσδοκίες μου. Ευχαρίστησα την Patti που άφησε τον τύπο με τον οποίο συζεί να παίξει σ’ αυτό, χωρίς να πρέπει να πληρώσω. Αυτοί οι δυο έφτασαν το τραγούδι σε σημείο που είναι άξιο προσοχής» πρόσθεσε.

Στο οπισθόφυλλο του LP, ο Dylan γράφει: «Ο Dion ξέρει να τραγουδά και ξέρει τον σωστό τρόπο να φιλοτεχνεί αυτά τα τραγούδια, αυτά τα μπλουζ τραγούδια. Έχει κάποιους φίλους εδώ να τον βοηθήσουν, κάποιους πραγματικά φωτισμένους. Αλλά, σε τελευταία ανάλυση, ο Dion είναι μόνος με τον εαυτό του και με αυτή την αριστοτεχνική φωνή του που θα σας κάνει να επιστρέφετε ξανά και ξανά για να μοιράζεστε μαζί του αυτά τα μπλουζ τραγούδια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Τσεκούρας
Αθήνα, Ελλάδα

Ο κόσμος θα είναι χειρότερος μετά τον covid-19 εκτιμά ο Γάλλος συγγραφέας Μισέλ Ουελμπέκ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: