Το 2021 να μην μοιάζει με το 1921: Ο Ερντογάν μας την έχει στημένη, γιατί θέλει να το παίξει ένας νέος Μωάμεθ ο πορθητής

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν εγκαινιάζει μέσω τηλεδιάσκεψης μία γέφυρα… Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ο κάθε απατεωνίσκος στις μέρες μας, ημεδαπός ή αλλοδαπός, μπορεί να δηλώνει αλληλέγγυος, προστάτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικαιωματιστής ή διεθνιστής και να μπουκάρει στη χώρα μας παριστάνοντας τον τιμητή των πάντων.

Λες και η Ελλάδα δεν είναι δημοκρατική χώρα, λες και δεν έχει μια εκλεγμένη κυβέρνηση, λες και δεν έχει κοινοβούλιο, λες και δεν έχει δικαιοσύνη, λες και δεν έχει ένα σωρό ανεξάρτητες αρχές που ελέγχουν από την τήρηση των νόμων, που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και αυτά των κάθε λογής αποκαλούμενων ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Έτσι εν μια νυκτί είδαμε να ξεπηδούν εκατοντάδες ΜΚΟ, που αμείβονται αδρά από κοινοτικά κονδύλια και κάποιες από αυτές να φτάνουν να εμφανίζουν εργαζόμενους που ξεπερνούν τους χίλιους.

  • Μια, και δεν είναι η μόνη από τις 320, που έχουν ξεφυτρώσει, δηλώνει ότι παρακολουθεί τις ροές των λάθρα εισερχομένων στην Λέσβο. Δηλαδή πια είναι ακριβώς η δουλειά της; Να συνεννοείται με τους διακινητές για το πότε θα ξεκινήσουν από τις τουρκικές ακτές και που θα πιάσουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, για να πάνε εκεί σαν καλοί Σαμαρείτες να τους παραλάβουν;

Μολονότι ολόκληρος ο στόλος έχει κινητοποιηθεί και μαζί με το λιμενικό για να κρατήσουν τα θαλάσσια σύνορα απορθητα, εν τούτοις ο Τσαβούσογλου μας πληροφόρησε ήδη, ότι με τη λήξη της καραντίνας στην Τουρκία, θα προωθήσουν τις ροές μέσω των νησιών στην Ελλάδα.

Και είναι απορίας άξιο, για κάθε αφελή εντός των τειχών, που υιοθετεί της τουρκικές θέσεις, και υπάρχουν τέτοιοι δυστυχώς, αφού οι μετανάστες όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι, θέλουν να πάνε στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, γιατί δεν κατευθύνεται ούτε ένας στα σύνορα της Βουλγαρίας, για να φθάσει στον τελικό προορισμό του, μια κι αυτή συμβαίνει να είναι μέλος της ΕΕ.

Τα σχέδια του Ερντογάν είναι πολύπλευρα. Δεν φτάνουν μέχρι το νότιο τμήμα της Κύπρου, που παραβιάζεται κυριαρχία η νόμιμη κυβέρνηση της Μεγαλονήσου. Εκεί οι Τούρκοι δικαιολογούν τις πειρατικές τους ενέργειες ισχυριζόμενοι ότι ενεργούν για λογαριασμό των Τουρκοκυπρίων.

Επεκτείνονται όμως και στον ελλαδικό χώρο, με την εκτός κάθε κανόνα Διεθνούς Δικαίου τουρκολιβυκή συμφωνία, που καταργεί κάθε δικαίωμα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, στην Κρήτη τη Ρόδο και άλλα νησιά της περιοχής.

  • Παρ όλα αυτά η Διεθνής Κοινότητα σφυρίζει κλέφτικα. Κι όχι μόνο αυτό γιατί όπως αποκαλύφθηκε η ΕΕ χρηματοδοτεί την Άγκυρα για την αγορά πλοίων της ακτοφυλακής. Δηλαδή τους πληρώνει η Ευρώπη για τα χρησιμοποιούν τα σκάφη αυτά να συνοδεύουν τους μετανάστες από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά. Συγχαρητήρια εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κάνετε το κορόιδο στα συμβαίνοντα στην Ελλάδα και στην Κύπρο με την Τουρκία να προσβάλει ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα δύο κρατών μελών της ΕΕ και από την άλλη, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, με την Γερμανία πρωταγωνιστή, οργανώνετε διασκέψεις για το λιβυκό αγνοώντας την Ελλάδα, που έχει υποστεί προσβολή της Εθνικής της κυριαρχίας.

Δεν σταματούν όμως οι Τούρκοι με τις μέχρι τώρα παραβιάσεις της κυριαρχίας Ελλάδας και Κύπρου. Με συνεχείς υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου και με φαιδρές διακηρύξεις τουρκικών ΜΚΟ πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, λένε ότι θα προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να διεκδικήσουν τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη!!!

Θα πει κανείς αστεία πράγματα. Το ίδιο έλεγαν και κάποιοι για το τουρκολιβυκό σύμφωνο, που είναι πραγματικότητα και για τις γεωτρήσεις νότια της Κύπρου. Η Τουρκία έχει μάθει διαχρονικά να δημιουργεί τετελεσμένα. Το έκανε στην Κύπρο με την εισβολή το 1974 και συνέχισε με τον τρίτο Αττίλα στο θαλάσσιο χώρο της Μεγαλονήσου.

Το κάνει με το Αιγαίο, που ανενόχλητη υλοποιεί το στόχο της γαλάζιας πατρίδας, μια και οι συνεχείς υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά κατοικημένα νησιά, είτε μας αρέσει είτε όχι, δημιουργώντας έτσι νέα τετελεσμένα. Το ίδιο και με το τουρκολιβυκό σύμφωνο, που όπως έχει προαναγγείλει εντός του θέρους θα υλοποιήσει τις απειλές της στέλνοντας ερευνητικά και γεωτρύπανα.

Ο ΟΗΕ είναι ανύπαρκτος, οι Ευρωπαίοι έχουν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα με την Τουρκία. Το ίδιο και ο Τραμπ που ετοιμάζεται τώρα να σπάσει τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35 και να παραδώσει στον Ερντογάν ένα ακόμη ισχυρό οπλικό σύστημα, καθιστώντας τον ακόμη πιο ισχυρό άρα και επιθετικό απέναντι στην Ελλάδα.

  • Η μόνη ελπίδα για την χώρα μας είναι η αυτοπροστασία. Αυτό σημαίνει ότι οφείλουν οι πολιτικές δυνάμεις, αντί να αντιδικούν για ήσσονος σημασίας θέματα όπως είναι η ανάρτηση Σκέρτσου στο Facebook, ή η στάση της Πρωτοψάλτη στο Μαξίμου, να δουν κατάματα τον κίνδυνο.

Να ενισχύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με τα πέντε δις που χρειάζονται σε βάθος πενταετίας, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να συντηρήσουν υπάρχοντα οπλικά συστήματα, να αγοράσουν τα αναγκαία πολεμοφόδια και να εκπαιδεύσουν μια νέα ομάδα κομάντος, που ειδικεύονται στις ανορθόδοξες πολεμικές επιχειρήσεις.

Και αντί για πολυέξοδες φανφάρες, που πρόκειται να διατεθούν για τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821, τα χρήματα αυτά μαζί με δωρεές από τους απανταχού της γης Έλληνες και παροχές από τον κρατικό προϋπολογισμό, να διατεθούν γι’ αυτό τον ιερό σκοπό.

Ο Ερντογάν μας την έχει στημένη, γιατί κι αυτός θέλει να το παίξει ένας νέος Μωάμεθ ο πορθητής, με σκοπό να γιορτάσει πανηγυρικά το 2023, τα δικά του εκατό χρόνια του νέου τουρκικού κράτους.

Αλήθεια θα του κάνουμε τη χάρη, με την επιπολαιότητα και τον φθόνο απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο, υιοθετώντας τα όσα είπε ο Γ. Μπαλάφας ως μέλος της τότε κυβέρνησης Τσίπρα, ότι θα ρισκάρουμε μια επιθετική ενέργεια των Τούρκων και δεν θα δώσουμε χρήματα για τις ανάγκες εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά να μοιράσουμε τα σε παροχές, γράφε πελατειακού χαρακτήρα…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός. Δημοσιεύθηκε στην ΟΡΓΗ

Το πάρτι σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας: Η τουρκική πρόταση για τα οδοφράγματα έγινε θέση του Γ.Γ. του ΟΗΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: