Στις 21 Οκτωβρίου ορίστηκε η δίκη των κατηγορουμένων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

File Photo: Διαδηλωτές αφήνουν λουλούδια και κεριά έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Στις 21 Οκτωβρίου 2020 προσδιορίστηκε η δίκη -ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου- των έξι κατηγορουμένων για τον αποτρόπαιο θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου το μεσημέρι της 21ης Σεπτεβρίου 2018, έξω από κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος, στην Ομόνοια.

Ενώπιον του δικαστηρίου παραπέμπονται να δικαστούν δύο καταστηματάρχες, ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης που καταγράφηκαν σε βίντεο να χτυπούν βάναυσα τον 33χρονο, ο οποίος -για άγνωστο λόγο- είχε μπει στο κατάστημα του πρώτου, καθώς και τέσσερις αστυνομικοί που είχαν μεταβεί στο σημείο.

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Το δικαστικό συμβούλιο, που αποφάσισε πριν λίγο καιρό την παραπομπή των έξι για την υπόθεση του 33χρονου, είχε απορρίψει τις αιτιάσεις της οικογένειας του ακτιβιστή, η οποία ζητούσε την αναβάθμιση της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Το αίτημα της οικογένειας είχε ως βασική επίκλησή του την ιατροδικαστική έκθεση που συνέδεσε τον θάνατο με τον άγριο ξυλοδαρμό του 33χρονου από τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα
Τζ.Β

Το δημόσιο παραιτήθηκε από τις αναιρέσεις για την υπόθεση της Marfin, με παρέμβαση Μητσοτάκη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal