Σπάνιο success stοry η αντιμετώπιση της πανδημίας από την Ελλάδα γράφουν οι FT αλλά ο οικονομικός κίνδυνος παραμονεύει

File Photo: Προετοιμασίες για το άνοιγμα των παραλιών, EPA/ORESTIS PANAGIOTOU




Οι τουρίστες που πρόκειται να ταξιδέψουν στα ελληνικά νησιά φέτος το καλοκαίρι ίσως συνειδητοποιήσουν ότι έχουν έρθει τα πάνω κάτω στο παραδοσιακό πακέτο διακοπών στην Ελλάδα εξαιτίας του κορωναϊού, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

H Ελλάδα, αναφέρουν οι FT, είναι μέχρι στιγμής μία σπάνια «ιστορία επιτυχίας» σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της επιδημίας.

Η χώρα έλαβε από νωρίς δράση, επιβάλλοντας μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων στις 16 Μαρτίου, 13 ημέρες αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο εγχώριο κρούσμα κορωναϊού, αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου .

Γράφημα όπου συγκρίνεται ο αριθμός των θανάτων από τον κορωναϊό στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες. Πηγή: FT

Το δημοσίευμα επισημαίνει, επίσης, ότι οι απαγορεύσεις που έχει επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση στα ταξίδια προς τα νησιά έχουν οδηγήσει στο να ερημώσουν μερικοί από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη στο ξεκίνημα μίας σεζόν που ενισχύει σημαντικά την οικονομία της χώρας.

Επιπλέον, όπως τονίζεται η χώρα κινδυνεύει ακόμα από τον οικονομικό αντίκτυπο, ιδιαίτερα αφότου αξιωματούχοι της ΕΕ μετρίασαν τις ελπίδες για καλοκαιρινές διακοπές στους συνηθισμένους ρυθμούς στην Ευρώπη.

Με πληροφορίες από FT, Greece anxiously prepares for socially distanced beach life

Πανέτοιμη η Ελλάδα την 1η Ιουλίου να δεχθεί ξένους επισκέπτες, λέει ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: