Συνεχίζει επ’ αόριστον το έργο της η ομάδα για την αντιμετώπιση του κορωναϊού λέει ο Τραμπ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά την επιστροφή του από το Φοίνιξ της Αριζόνα. EPA , Yuri Gripas




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλείται η απόφαση περί διάλυσης της ειδικής επιχειρησιακής ομάδας του Λευκού Οίκου που είχε συγκροτηθεί για να αντιμετωπίσει την κρίση του νέου κορονοϊού σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είχε δηλώσει ότι αυτή η Task Force επρόκειτο να διαλυθεί εντός των επόμενων εβδομάδων και η δουλειά της θα ανατεθεί στα υπουργεία, σε μια πιο «παραδοσιακή» μορφή.

Ωστόσο ο πρόεδρος Τραμπ, σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter νωρίς σήμερα το πρωί υπογράμμισε ότι αυτή η ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι ο Πενς, αποδείχθηκε τόσο αποτελεσματική που θα συνεχίσει «επ’ αόριστον» το έργο της. Διευκρίνισε όμως ότι μπορεί να αποφασιστεί «να προστεθούν ή να αποχωρήσουν» κάποια από τα μέλη της, που είναι κυρίως γιατροί και υψηλόβαθμα στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών.

Την Τρίτη, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αριζόνα, ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε μετ’ επιτάσεως να επανεκκινήσει η αμερικανική οικονομία, ακόμη και αν αυτό επιδεινώσει την πανδημία στις ΗΠΑ. «Δεν λέω ότι όλα είναι τέλεια (…) Άραγε θα πληγούν κάποιοι σκληρά; Ναι. Αλλά πρέπει να ανοίξουμε τη χώρα μας, και σύντομα», επέμεινε.

Στις ΗΠΑ τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19 και με βάση διάφορα επιδημιολογικά μοντέλα ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 100.000 μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

Με πληροφορίες από AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

 

Εναντίον της Κίνας για τον κορωναϊό και πάλι ο Πομπέο: Μπορούσε να είχε αποτρέψει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: